Γερμανία : Την Πέμπτη αρχίζουν οι δεσμευτικές διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης

File photo Οι ηγέτες των τριών κομμάτων που θα σχηματίσουν την κυβέρνηση : Αναλένα Μπέρμποκ των Πρασίνων, ΄Ολαφ Σόλτς του SPD (κέντρο) και Κρίστιαν Λίντνερ των Φιλελευθέρων EPA/CLEMENS BILAN μέσω ΚΥΠΕ




Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» μεθαύριο Πέμπτη το απόγευμα.

Όπως πληροφορήθηκε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και είχε προηγουμένως μεταδώσει και ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Funke, προγραμματίζονται συνολικά 22 ομάδες εργασίας. Οι ομάδες αυτές θα πρέπει να διαπραγματευτούν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας ενός ενδεχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού για διάφορα θέματα και τομείς πολιτικής. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας πάντως (RND), η σύνθεση αυτών των ομάδων εργασίας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Νωρίτερα η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, προϊδέαζε πώς οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη», δηλαδή μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD), των Πρασίνων και του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), πρόκειται να ξεκινήσουν «στο τέλος της εβδομάδας.»

Σε σημερινή εκπομπή του δεύτερου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF η Μπέρμποκ συμπλήρωσε πώς «θα ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας. Αυτό ακριβώς διευκρινίζουν τώρα τα κόμματα»

Μετά το SPD και τους Πράσινους, το FDP ψήφισε επίσης χθες Δευτέρα υπέρ της έναρξης εντατικών συνομιλιών για τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης «φωτεινού σηματοδότη» σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Μέχρι πρόσφατα, το SPD, οι Πράσινοι και το FDP διεξήγαγαν διερευνητικές συνομιλίες προκειμένου να εντοπίσουν τα κοινά σημεία και τις διαφορές τους χωρίς όμως να δεσμεύονται για την έναρξη συνομιλιών για σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης. Στις επικείμενες διαπραγματεύσεις συνασπισμού, οι εταίροι έχουν πλέον ως σταθερό στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Α. Πολ.
Ελλάδα Αθήνα 

Ιταλία: Σε εξέλιξη επιχείρηση κατά νεοναζιστικής οργάνωσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: