Ερντογάν για απέλαση δέκα πρεσβευτών: «Δεν ξέρω από υποχώρηση, είμαι πάντα σε επίθεση»

File Photo Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν EPA/ERDEM SAHIN




Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προέβη σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε όσους λένε πως υποχώρησε σε ό,τι αφορά το ζήτημα της απέλασης των 10 πρέσβεων.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν υποστήριξε λίγο πολύ ότι αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον Οσμάν Καβαλά.

«Πώς λένε πως υποχώρησα εγώ; Εγώ είμαι σε επίθεση. Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη της υποχώρησης! Εγώ δεν περιμένω κάτι (από το Συμβούλιο της Ευρώπης). Το Συμβούλιο ας κάνει αυτό που ξέρει. Θα δούμε τι θα κάνουν. Θα ακούσουμε και το ΕΔΑΔ, και αφού ακούσουμε εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει», δήλωσε.

«Εγώ ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν κοιτάζω τι λέει ο ένας ή ο άλλος. Αυτός είναι ο τρόπος ανατροφής μου, κι αυτή την ηθική έχω. Και μέχρι να πεθάνω θα ακολουθώ αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ

Παράλληλα, όπως αναφέρει και ο τουρκικός Τύπος, η Άγκυρα προαναγγέλλει αυξημένη παρουσία τουρκικών ερευνητικών σκαφών και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και σε περιοχές της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Παράλληλος στόχος της η δημιουργία άλλων δύο πυρηνικών σταθμών πέραν του Άκουγιου.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Παραλήρημα Τσαβούσογλου κατά Δένδια : Όλο κλαψουρίζει και παραπονιέται – Θα αγοράσουμε ρωσικά αεροπλάνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: