Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η τριμερής στην Αθήνα και η ακρίβεια στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Διάφορα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες μεταξύ αυτών την εφαρμογή των καμερών τροχαίας και τα πρόστιμα, την κατάσταση με την ακρίβεια, τον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ, την τριμερή στην Αθήνα και τα νομοσχέδια για την άδεια μητρότητας και την γονική άδεια.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Έρχονται οι κάμερες και …βροχή τα πρόστιμα!» και γράφει ότι σε δύο ώρες που λειτούργησαν χθες δοκιμαστικά, κατέγραψαν 500 παρανομίες. Αλλού αναφέρει ότι η Κομισιόν σε αναλυτική αναφορά για την Τουρκία είναι καταπέλτης για τις ενέργειές της σε ΑΟΖ – Βαρώσια.

«Τρικλοποδιά από ΠΑΣΥΔΥ στη μεταρρύθμιση της Δ.Υ» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως φαίνεται να υπαναχωρεί η ΠΑΣΥΔΥ από συμφωνία με ΥΠΟΙΚ για τις διατμηματικές προαγωγές. Αλλού προβάλλει τις αντιπαραθέσεις στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας με τον ΥΠΟΙΚ να απαντά με αιχμηρή ανακοίνωση. Σε άλλο ρεπορτάζ ο «Π» αναφέρει ότι Κύπρος-Ελλάδα-Αίγυπτος καταδικάζουν έντονα την Τουρκία για τη στάση της.

Κάτω από τον τίτλο «Έξτρα εκατομμύρια για Υγεία» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ζητούν κρατική ενίσχυση για ΓεΣΥ και νοσοκομεία με τον ΥΠΟΙΚ να μιλά για τρύπες, βαρίδια και στρεβλώσεις. Αλλού αναφέρει πως πρωτοχρονιά έρχονται τελικά τα εξώδικα από κάμερες και ότι χθες καταγράφηκαν 500 παραβάσεις. Ο «Φ» αναφέρεται σε άλλο θέμα στην τριμερή στην Αθήνα και τα μηνύματα που στάληκαν.

«Κραυγή απόγνωσης από βιομηχανίες και καταναλωτές για αυξήσεις-φωτιά» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που προβάλλει την κατάσταση με τις αυξημένες τιμές και το πακέτο προτάσεων του ΑΚΕΛ. Αλλού αναφέρεται σε προτάσεις του ΑΚΕΛ για ολοκληρωμένη οικογενειακή πολιτική. Η «Χ» αναφέρει επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ο οικότοπος του Ακάμα εξαιτίας της κατάργησης του πολεοδομικού καθεστώτος προστασίας.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ κάτω από τον τίτλο «Το κόστος περίθαλψης για COVID άγγιξε τα 100 εκ» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στις δηλώσεις από πλευράς ΟΚυΠΥ για την υγειονομική περίθαλψη κατά την πανδημία και τις άλλες προκλήσεις. Αλλού αναφέρει πως το τελευταίο δίμηνο καταγράφηκαν θετικά αποτελέσματα στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Η εφημερίδα προβάλλει αλλού την μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στο Γέρι.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Μπαίνει στις ράγες ο κατώτατος μισθός» αναφέρει πρωτοσέλιδα ότι στις 3 Νοεμβρίου διεξάγεται η πρώτη συνάντηση των εμπλεκομένων μερών. Αλλού γράφει για μεγάλη σύναξη προσωπικοτήτων στο 4ο Digital Agenda Cyprus Summit. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει δηλώσεις του Υπ. Μεταφορών για προκήρυξη προσφορών για το νέο μουσείο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ισχυρή στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού: Διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: