Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι τουρκικές προκλήσεις με το Oruc Reis στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι έρευνες του σκάφους Oruc Reis βορείως της Κύπρου και η αντι-navtex της κυβέρνησης, η συμφωνία Κύπρου-Βρετανίας για τις περιουσίες στις Βάσεις και η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ξανά το Oruc Reis στην κυπριακή ΑΟΖ» και αναφέρει ότι η Τουρκία προαναγγέλλει θερμό Φθινόπωρο. Αλλού αναφέρεται στο σήμα κινδύνου των νοσηλευτών για την μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών στο Μακάρειο. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι έρχεται νέο φάρμακο για τον κορωναϊό για ασθενείς στο σπίτι.

«Χιλιάδες περιουσίες απεγκλωβίζονται εντός των Βάσεων» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει ότι μετά την Πρωτοχρονιά μπαίνει σε εφαρμογή η συμφωνία Κύπρου-Βρετανίας για τις περιουσίες στις Βάσεις που επηρεάζει δήμους και 16 κοινότητες σε επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Αλλού γράφει ότι το ΔΗΚΟ είναι μήλον της έριδος μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές. Ο «Π» αναφέρεται σε αγκάθια στο δρόμο για την ανάκαμψη, αυτά του ΟΚΥπΥ και της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Ρέστα δίνει ο Ερντογάν» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι τεντώνει το σχοινί με κινήσεις υψηλού ρίσκου ο Πρόεδρος της Τουρκίας και είναι αποφασισμένος να επιβάλει ακύρωση σχεδίων που δεν εγκρίνει. Αλλού γράφει για τα αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει το θέμα των Pandora Papers και τις αλλαγές που έχουν γίνει στο κυπριακό σύστημα.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Σύγκρουση συμφέροντος Β.Γ Εισαγγελέα στο θέμα για το κατασκοπευτικό βαν» αναφέρει ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο ο νυν ΒΓ Εισαγγελέας παρείχε υπηρεσίες στον Σαχάκ Αβνί μέσω του δικηγορικού του γραφείου. Αλλού αναφέρεται στην πορεία με τις ροζ φιγούρες για ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Η «Χ» σε άλλο θέμα της προβάλλει την κατάσταση σε 43 πολυκατοικίες στο συνοικισμό Λάρνακας και γράφει για αναλγησία του κράτους.

Η αγγλόγλωσση ‘’Sunday Mail’’ στεγάζει το θέμα της κάτω από τον τίτλο «Η υπηρεσία υγείας παίρνει τον κατήφορο» και αναφέρεται σε προβλήματα στο ΓεΣΥ με τους ασθενείς να καταγγέλλουν ότι υποφέρουν παραπάνω από ποτέ άλλοτε. Αλλού προβάλλει τα προβλήματα των καταθετών στην FBME. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι η πανδημία είχε μικρό αντίκτυπο στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή» με τίτλο «Οι προκλήσεις βυθίζουν τον EastMed» γράφει ότι ο εξαναγκασμός του Nautical Geo να βάλει φρένο στις εργασίες στην ΑΟΖ απειλεί να ναυαγήσει τον αγωγό ΦΑ. Αλλού γράφει για ανοδική πορεία των ενοικίων στην Ευρώπη. Η «Κ» προβάλλει αλλού τις επενδύσεις 45 εκ που γίνονται για το χαλλούμι.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ίρις η απάντηση της ΕΦ στις επιθετικές τουρκικές ασκήσεις» και γράφει ότι η ΕΦ διεξάγει άσκηση από τη Δευτέρα ως τις 15 Οκτωβρίου. Αλλού αναφέρει ότι η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις με το Oruc Reis. Η «Σ» γράφει ακόμη για αισιοδοξία για τα νέα φάρμακα κατά COVID.

Με πληροφορίες από KΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Τεντώνει το σχοινί με κινήσεις υψηλού ρίσκου ο Ερντογάν: Δίνει ρέστα εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: