Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Οι μπουλντόζες στην Αμμόχωστο και η ακρίβεια στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Τα νέα τετελεσμένα του κατοχικού καθεστώτος στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, η πτώση της ψευδοκυβέρνησης των κατεχομένων, οι επικρίσεις για αποτροπή συζήτησης των Pandora Papers στην Βουλή και οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπουλντόζες ξανά στην Αμμόχωστο» αναφέρεται στις νέες προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην περιφραγμένη πόλη όπου αφαιρούνται συρματοπλέγματα και εκτελούνται εργασίες καθαρισμού με μπουλντόζες.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι κύμα ανησυχίας έχει απλωθεί τις τελευταίες μέρες πάνω από την κυπριακή κοινωνία για το θέμα των αυξήσεων των τιμών σε βασικά καταναλωτική είδη αλλά και για την επάρκεια πρώτων υλών. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το μνημείο πατάτας που στήθηκε στην Ξυλοφάγου.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Έπεσαν τα τουρκικά δεκανίκια» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο απόλυτος έλεγχος των κατεχόμενων από την Άγκυρα δεν στήριξε την ψευδοκυβέρνηση του Ερσάν Σανέρ η οποία μετά από δέκα μήνες αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αφού η λεγόμενη βουλή αδυνατούσε να συνεδριάσει καθώς δεν συμπληρωνόταν απαρτία.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις νέες εργασίες του κατοχικού καθεστώτος στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου και προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα κινητοποιηθεί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και την ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα τα σενάρια με επικρατέστερο αυτό της τρομοκρατίας, εξετάζει πλέον η Αστυνομία ως το πιθανό σενάριο που κρύβεται πίσω από τα σχέδια του 38χρονου Αζέρου, ο οποίος κρατείται από την Αστυνομία.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα κάτω από τον τίτλο «’Εκλογές’ στα κατεχόμενα ανάχωμα στο Κυπριακό»  και γράφει ότι η πολιτική αστάθεια που προκλήθηκε στα κατεχόμενα και το σενάριο των πρόωρων «εκλογών» δίνει στον Ερσίν Τατάρ ακόμη ένα επιχείρημα ώστε να αποφύγει το διάλογο στο Κυπριακό.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι μπροστά μας βρίσκονται τα χειρότερα σε σχέση με την πορεία των τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενώ μαινόταν για χρόνια η κακοδιαχείριση και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Επιτροπή Σιτηρών εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων μόλις τώρα θυμήθηκαν να κλαίνε επί των ερειπίων της.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Συγκάλυψη στη Βουλή για Pandora Papers και νέα διεθνή ρεζιλέματα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ΔΗΣΥ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους και ΔΗΠΑ εμπόδισαν την εγγραφή θέματος και συζήτηση για τα Padora Papers στη Βουλή και αναφέρεται σε νέα διεθνή δημοσιεύματα που εμπλέκουν την Κύπρο, καθώς Ρώσος ολιγάρχης με κυπριακό διαβατήριο αγόρασε νησί στην Φινλανδία.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκτίναξη των τιμών σε αγαθά πρώτης ανάγκης και γράφει ότι αναμένεται διάταγμα διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων 4% στα σιτηρά και διορισμός συμβουλευτικής επιτροπής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα νέα τετελεσμένα στα οποία προχωρούν οι κατοχικές αρχές στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου.

H αγγλόφωνη «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Ετοιμαστείτε για κατακόρυφες αυξήσεις στις τιμές τροφίμων», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η κυβέρνηση δήλωσε ότι προτίθεται να στηρίξει προσωρινά τους αγρότες που πλήγηκαν από τις μεγάλες αυξήσεις στις ζωοτροφές, ο οποίες μαζί με άλλους παράγοντες αναμένεται να οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών σε όλα τα τρόφιμα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Μπήκαν μπουλντόζες στην Αμμόχωστο: Σε τροχιά υλοποίησης το σχέδιο εποικισμού της περιοχής από τον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: