Έλληνας ο νέος διοικητής εν πλω στην επιχείρηση “Irini” – Για εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Στιγμιότυπο από την παράδοση καθηκόντων Διοικητού Δύναμης Εν Πλω (COM FHQ) της επιχείρησης IRINI από τον Ιταλό Rear Admiral Stefano Frumento στον Αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Μάγκο ΠΝ, παρουσία του Γάλλου Υποδιοικητή της Επιχείρησης ΙRINI (Deputy Operation Commander) Rear Admiral Jean-Michel Martinet που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Τάραντα της Ιταλίας την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ/STR




Η παράδοση καθηκόντων διοικητού δύναμης εν πλω της επιχείρησης «Irini» από τον Ιταλό Rear Admiral Stefano Frumento στον αρχιπλοίαρχο Μιχαήλ Μάγκο, παρουσία του Γάλλου υποδιοικητή της επιχείρησης Rear Admiral Jean-Michel Martinet πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στη ναυτική βάση Τάραντα της Ιταλίας.

  • Η κύρια αποστολή της «Irini», στην οποία συμμετέχουν 21 κράτη της ΕΕ, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Μάγκος πρόκειται να εκτελέσει τα καθήκοντα διοικητή δύναμης εν πλω κατά τους επόμενους έξι μήνες, με πλοίο έδρας διοικητή τη φρεγάτα «Ναβαρίνον», υποστηριζόμενος από το εν πλω επιτελείο της επιχείρησης, το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται και από Έλληνες επιτελείς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση από την έναρξή της με μία φρεγάτα, με πτήσεις αεροσκαφών αερομεταφερόμενου συστήματος εγκαίρου προειδοποίησης και ελέγχου, καθώς και με επιτελείς στο εν πλω και στο επιχειρησιακό επιτελείο, επιβεβαιώνοντας τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή και τη δυνατότητα της να συνεισφέρει έμπρακτα στις επιχειρήσεις και τις αποστολές της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αποκάλυψη HJ: Νέο Hailling στο Nautical Geo εντός της Κυπριακής ΑΟΖ – Ντελίριο της Άγκυρας για την Ελληνογαλλική συμφωνία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: