Ελλάδα-Γαλλία=Συμμαχία: Ενώπιον του Ερντογάν η κ. Μέρκελ συμπεριφέρεται σαν ερωτευμένη …«παιδούλα»

Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ κοιτά στα …μάτια τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




ΣΧΟΛΙΟ του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Ελλάδα εξοπλίζεται και οχυρώνεται απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή είναι μία εξαιρετική εξέλιξη και για την Κύπρο. Διότι, οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι γίνονται σοβαρές σκέψεις για την ταυτόχρονη αμυντική οχύρωση και του νησιού, με ότι αυτό σημαίνει.

Η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε δύο μεγάλες επιτυχίες που συζητούνται στα μεγάλα κέντρα εξουσίας: στην Ουάσιγκτον, στη Μόσχα, στις Βρυξέλλες και στο φιλοτουρκικό Βερολίνο, που έχει ταχθεί αναφανδόν εναντίον της Αθήνας και φυσικά κατά της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, που συνομίλησε την περασμένη εβδομάδα με την Άγγελα Μέρκελ, την ευχαρίστησε για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της. Για ποια βοήθεια και συμπαράσταση ομιλείτε κ. Πρόεδρε; Θα ξεχάσουμε ότι ευθύνεται αυτή η κυρία για την οικονομική καταστροφή της Κύπρου; Αυτή δεν επέβαλε το άθλιο κούρεμα των καταθέσεων, εκμεταλλευόμενη τη διαφθορά του πολιτικού και του οικονομικού συστήματος;

Αρχικά, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προσπάθησε να στηριχθεί στη Γερμανία της κ. Μέρκελ και για την οικονομία, αλλά και για τις απειλές της Τουρκίας η οποία θεωρεί δικό της και το Αιγαίο και την Κύπρο. Φαίνεται ότι η γερμανική συμπεριφορά όταν ξέσπασε η κρίση για το Καστελόριζο ξύπνησε τον κ. Μητσοτάκη. Είδε δηλαδή την πραγματικότητα. Ότι ειδικά η κ. Μέρκελ είναι δοσμένη ψυχή τε και σώματι στην Τουρκία.

Μα είναι δυνατόν να μην έβλεπαν στην Αθήνα και στη Λευκωσία ότι ενώπιον του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφερόταν σαν ερωτευμένη …«παιδούλα».

  • Και για να προλάβω τους γερμανολάγνους δεν πρόκειται για κουτσομπολιό. Η κ. Μέρκελ είναι …εντυπωσιασμένη με τον Ερντογάν και αυτό επηρέασε και τη γερμανική πολιτική αναφορικά με την Τουρκία, και τον αυταρχικό ηγέτη της. Και φυσικά αναφορικά με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, έκανε αυτό που ίσως έπρεπε να πράξει από την αρχή. Κατέφυγε στους Γάλλους και στους Αμερικανούς. Με την Αμερική, αρχικά λόγω του Ντόναλντ Τραμπ, και στη συνέχεια με τον Τζο Μπάιντεν λόγω των γραφειοκρατών, συνάντησε δυσκολίες. Αλλά ξεπεράστηκαν τα προβλήματα διότι στην Ουάσιγκτον αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι ο πιστός σύμμαχος είναι η Ελλάδα, όχι η κατοχική Τουρκία.

Με τη Γαλλία τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα. Σε μία εποχή που το Παρίσι καταλαβαίνει ότι έχει την ισχύ να γίνει η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη, το τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη στον Εμανουέλ Μακρόν μέσα στο καλοκαίρι, και η αναφορά του ότι επιθυμεί να υπογράψει στρατιωτική συμφωνία, ήταν μάννα εξ ουρανού για τους φιλέλληνες Γάλλους. Διότι ναι μεν εξυπηρετείται η Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα η Γαλλία εξελίσσεται στην απόλυτη περιφερειακή δύναμη.

Οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν ασπίδα στη χώρα απέναντι στην Τουρκία. Ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Διαβάζοντας την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στον πρωθυπουργό της Ελλάδας ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η χώρα εξελίσσεται στη δύναμη που αποτελεί τον πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που βρίσκεται η Κύπρος. Ας μην έχουμε αμφιβολία ότι η Ελλάδα ΔΕΝ θα εγκαταλείψει το νησί. Γινόμαστε δέκτες πληροφοριών που είναι εντυπωσιακές και δεν πρέπει να καταγραφούν δημόσια. Διότι πρόκειται για απόρρητους σχεδιασμούς που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και το νησί.

Η Κύπρος πρέπει να προχωρήσει σε συμμαχίες με τη Γαλλία και το Ισραήλ και να τις ανακοινώσει. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Κύπρου πρέπει να καταλάβουν ότι αν η Πατρίδα είναι ισχυρή στρατιωτικά, θα έχει κέρδη και στο τραπέζι των συνομιλιών. Πάνε στις διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους εντελώς ΓΥΜΝΟΙ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι αγορές της Γαλλίας και του Ισραήλ είναι διαθέσιμες για την Κύπρο. Ούτε εμπάργκο υπάρχει, ούτε προβλήματα.

Επαναλαμβανομαστε αλλά πρέπει: Αν η Κύπρος χρησιμοποιούσε τα χρήματα που έκλεψαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες το νησί θα ήταν σε διαφορετική κατάσταση αυτή τη στιγμή στον στρατιωτικό τομέα.

Από τη στιγμή που κατάλαβε η Αθήνα ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει καμία διάθεση να σταματήσει τις απειλές και ότι οι απειλές αυτές είναι πραγματικές και δεν γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο. Είχαν «παρατήσει» τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν φρόντιζαν οι κατά καιρούς κυβερνήσεις να τις ενισχύσουν. Είχαμε και τους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ με τις ιδεολοψίες τους. Ήρθε το …γλυκό και έδεσε. Ακόμα και τώρα, που ο Τούρκος πρόεδρος έχει εκτραχυνθεί στον απίστευτο βαθμό, μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν την ενίσχυση των Ε.Δ. Είναι προβληματικοί και σε μερικές περιπτώσεις γίνονται επικίνδυνοι.

Το ίδιο και οι λεγόμενοι αριστεροί της Κύπρου. Βγάζουν σπυριά όταν κάποιος με επιχειρήματα αποδεικνύει ότι η οχύρωση μίας χώρας καθιστά ισχυρό τον εκάστοτε ηγέτη της. Τι ζητούν; Να συνθηκολογήσουμε με τον Ερντογάν επειδή είμαστε οι χαμένοι ενός πολέμου. Με αυτή την τακτική νομίζουν ότι θα βαδίσουν. Είναι χαμένοι από χέρι…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Όσα συμβαίνουν στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ με το θέμα του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, είναι θλιβερά. Αποδεικνύεται αυτό που έχω τονίσει πολλές φορές, αλλά ουδείς ακούει και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου που συμφώνησε υπόγεια σε συνεργασία με το ΕΛΑΜ. Απαράδεκτα πράγματα. Όσο και να προσπαθούν οι ηγέτες του ΕΛΑΜ να παρουσιαστούν ως «αθώες περιστέρες» παραμένουν επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Δεν πιστεύουν στους δημοκρατικούς θεσμούς. Χρησιμοποιούν τη Δημοκρατία για να αυξήσουν τη δύναμη τους. Οι ιδέες τους μπορεί να μην είναι ναζιστικές όπως τη «Χρυσή Αυγή». Όμως, κατά τα άλλα παραμένει το ΕΛΑΜ αδελφάκι της ναζιστικής οργάνωσης που ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια την Ελλάδα. Πιστεύω ότι η διαφθορά του πολιτικού και οικονομικού συστήματος εξυπηρετεί το ακροδεξιό κόμμα της Κύπρου. Και ο πρόεδρος του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) έχει μεγάλες ευθύνες. Ο ΔΗΣΥ συνεργάζεται με το ΕΛΑΜ. Τελεία και παύλα. Και δεν πρόκειται για το συμπέρασμα κάποιας ανάλυσης. Είναι η πραγματικότητα…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, χωρίς αμφιβολία, είναι όχημα για τη διαφθορά. Πολλά από τα προβλήματα του κυπριακού λαού οφείλονται στη λαιμαργία των τραπεζών, οι οποίες πίεζαν τους πελάτες τους να πάρουν άδεια -χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα «προσόντα». Και τώρα τους κυνηγούν και τους απειλούν. Τους παίρνουν τις περιουσίες τους. Απαράδεκτες καταστάσεις. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να παρέμβει και να βρει ένα τρόπο να σωθεί το βιός των ανθρώπων. Έχουμε λάβει καταγγελίες που σοκάρουν κύριε Πρόεδρε. Έχετε και εσείς τις ευθύνες σας με τα «κουρέματα» που επέβαλαν οι εταίροι μας οι Ευρωπαίοι. Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν και να σωθούν οι τράπεζες, οι οποίες δανείζονταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ως να μην υπήρχε …αύριο. Σε άλλες χώρες, οι τραπεζίτες που ευθύνονται για την οικονομική τραγωδία της Κύπρου, θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Ελλάδα και η Κύπρος(;) επιτέλους εξοπλίζονται; Μετά τους S-300 του Κληρίδη η Λευκωσία είχε υποταχθεί στην κατοχική Τουρκία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: