«Έκρηξη» κορωναϊού στην Εθνική Ελπίδων: Ανιχνεύτηκαν 13 κρούσματα στην αποστολή – Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Κύπρο

File photo Κρούσματα κορωναϊού στην Εθνική Ελπίδων. Screenshto via epo.gr




Σωρεία κρουσμάτων κορωναϊού ανιχνεύτηκαν στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων της Ελλάδας, εκ των οποίων τα 10 αφορούν ποδοσφαιριστές και τα 3 μέλη του τεχνικού τιμ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως εκ τούτου, σε αναβολή οδηγήθηκε ο προγραμματισμένος για την Τρίτη (12/10) αγώνας της Εθνικής Ελπίδων με την Κύπρο στο Δασάκι, για τα προκριματικά του Euro 2023 των εθνικών ομάδων U21.

«Ήπια τα συμπτώματα όσων νοσούν, εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή της αποστολής»

Εν τω μεταξύ, επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τη διασπορά του κορωναϊού στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε πως όσοι νοσούν έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ έχουν ήδη εκκινήσει οι διαδικασίες για την ομαλή και ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Η ΕΠΟ ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη 13 θετικών δειγμάτων Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής Ελπίδων, μετά τον αγώνα με την Λευκορωσία και ενόψει του αυριανού στην Κύπρο, ο οποίος αναβλήθηκε με απόφαση της UEFA.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τίθενται σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου της UEFA και η άμεση ενημέρωση των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των ιατρικών επιτελείων των ομάδων.

Τα μέλη της αποστολής που βρέθηκαν θετικά, παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί τις τελευταίες ώρες για προληπτικούς λόγους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή της αποστολής από την Κύπρο».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Μάλτα σόκαρε στο 90+8′ την Κύπρο: 2-2 στη Λάρνακα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: