Μπάιντεν για τον θάνατο του Πάουελ: Υπήρξε πατριώτης, ενσάρκωνε τα ύψιστα ιδανικά της διπλωματίας και του στρατού

File photo Ο στρατηγός και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ. EPA/MATT CAMPBELL μέσω ΚΥΠΕ




Το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του Κόλιν Πάουελ έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλωσε ότι ο στρατηγός ενσάρκωνε «τα ύψιστα ιδανικά της διπλωματίας και του στρατού».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια σε ανακοίνωσή του στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους και πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές του κορωναϊού, λέγοντας ότι υπήρξε ένας«πατριώτης» και «παιδί μεταναστών», καθώς και ότι «ήταν πάνω από όλα αφοσιωμένος στη δύναμη και την ασφάλεια του έθνους μας».

Ο πρώην στρατιωτικός ήταν «ένας πατριώτης απαράμιλλης τιμής και αξιοπρέπειας» αλλά και «ένας αγαπητός φίλος», συνέχισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο Κόλιν Πάουελ, ο οποίος πέθανε από επιπλοκές της Covid-19, «είχε θέσει επανειλημμένα τη χώρα πάνω από τον εαυτό του, πάνω από κόμματα, πάνω από ο,τιδήποτε άλλο» και «με αυτό κέρδισε τον σεβασμό του αμερικανικού λαού».

Είχε αποστασιοποιηθεί από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα από το 2008, υποστηρίζοντας τις υποψηφιότητες του Μπαράκ Ομπάμα, της Χίλαρι Κλίντον, και στη συνέχεια του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος του είπε ότι του είναι «αιώνια ευγνώμων».

«Σπάζοντας επανειλημμένα φυλευτικούς φραγμούς, ανοίγοντας νέους ορίζοντας σε άλλους να ακολουθήσουν», αφοσίωσε όλη του τη ζωή επενδύοντας στην «επόμενη γενιά ηγετών», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον,  Ελλάδα

Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ: Ο,τι δεν κατάφερε το Βιετνάμ, ο Κόλπος και το Ιράκ, το έκανε ο κορωναϊός [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: