Αδιέξοδο Νο 63 με πρόσημο πάντα την τουρκική αδιαλλαξία: Διερευνητικές στα γρήγορα και στα… βουβά

File photo: Στιγμιότυπο από τον 62ο γύρο διερευνητικών επαφών. Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ο Πρέσβης Παύλος Αποστολάκης και της τουρκικής ο Σεντάτ Ονάλ. Photo via Twitter@MFATurkey




Εξαιρετικά σύντομος και προφανώς ελάχιστα καρποφόρος δείχνει να υπήρξε ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών που έγινε στην Άγκυρα, διήρκεσε δύο ώρες και τόσο το Ελληνικό όσο και το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκαν απλώς να ανακοινώσουν την “ολοκλήρωση των συνομιλιών”.

Ένα αδιέξοδο των εργασιών είναι το πλέον αναμενόμενο, καθώς η Άγκυρα “φρόντισε” να δυναμιτίσει το σκηνικό το προηγούμενο διάστημα, εμμένοντας σε προκλητικούς τόνους και αναφορές τόσο δια στόματος Ερντογάν όσο και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Παράλληλα, η σταθερή στάση της Αθήνας να απαντά στην εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας τις αμέσως προηγούμενες ημέρες ενισχύθηκε από το “βαρύ πυροβολικό” της ελληνογαλλικής συμφωνίας, που έφερε στα όρια την Τουρκική πλευρά.

Ως εκ τούτου, καθώς φαίνεται ελάχιστα μπορούσαν να ανακοινωθούν σήμερα…

Όπως ενημερώνει με ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών, «ο 63ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών έλαβε χώρα σήμερα στην Άγκυρα».

Με λιτή ανακοίνωση μέσω Twitter,  το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει απλώς ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα ο 63ος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. H ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφικό στιγμιότυπο προ της έναρξης των διερευνητικών.

 

Ζήτησα από τον Μητσοτάκη βοήθεια για το βέτο της Βουλγαρίας, λέει ο Πεντάροφσκι

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: