Βολές Δημοκρατικών κατά Amazon: Ελέγξτε τον αλγόριθμό σας, προωθείτε βιβλία αντιεμβολιαστών – “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” η απάντηση

File photo Υπεκφυγές από την Amazon στις καταγγελίες Δημοκρατικών στελεχών ότι προωθεί βιβλία κορυφαίων αντιεμβολιαστών EPA/Ismael Herrero μέσω ΚΥΠΕ




Μια απλή αναζήτηση στην ιστοσελίδα της Amazon θα σας πείσει. Γράφοντας «COVID-19» το βιβλίο που βγαίνει πρώτο στη λίστα του ηλεκτρονικού της βιβλιοπωλείου έχει τίτλο «The Truth About COVID-19» (Η αλήθεια για την COVID-19) και ναι, σωστά το υποψιάζεστε.

Το best seller της Amazon είναι ένα βιβλίο που προωθεί το αντιεμβολιαστικό κίνημα, τη θεωρία ότι ο κορωνοϊός ήταν ένας ιός που ξέφυγε από εργαστήρι βιολογικών όπλων, ότι οι ελίτ γνώριζαν για τον ερχομό του και επωφελήθηκαν οικονομικά και βέβαια ότι υπάρχουν πιο απλές και φθηνές θεραπείες αντί των εμβολίων.

Συγγραφείς του είναι οι Τζόσεφ Μέρκολα και Ρόνι Κάμινγκς, ενώ τον πρόλογο υπογράφει ο γνωστός για τις αντιεμβολιαστικές του απόψεις Ρόμπερτ Κένεντι. Το όνομα του Ρόνι Κάμινγκς μπορεί να μη σας λέει και πολλά, αλλά είναι ένας επαγγελματίας ακτιβιστής και συγγραφέας βιβλίων για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα και τον πόλεμο εναντίον των μεγάλων εταιρειών. Σε σχέση με τον Μέρκολα, όμως, ο Κάμινγκς είναι «αθώα περιστερά».

Ο Τζόσεφ Μέρκολα είναι μέσα στην περίφημη λίστα των 12 πιο επιδραστικών αντιεμβολιαστών στις ΗΠΑ και τα βιβλία του που μοσχοπουλάνε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μιλούν για τους κινδύνους του WiFi και του 5G, για διατροφές που υπόσχονται ταχεία απώλεια βάρους και μεθόδους αυτοΐασης.

Δεύτερο στη λίστα είναι ένα βιβλίο-οδηγός για το πώς μπορεί να μετατραπεί η κρίση του κορωνοϊού σε οικονομική ευκαιρία και μάλιστα φαίνεται το πιο ορθολογικό σε σχέση με τον ορυμαγδό που ακολουθεί: βιβλία που συσχετίζουν τον ιό με βιολογικά όπλα, με μεγάλες συνωμοσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και βιβλία για «αλήθειες» που, ως γνωστόν, «δεν λέγονται».

Αυτές τις λίστες είδε και η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο βουλευτής Ανταμ Σκιφ των Δημοκρατικών και διαμαρτυρήθηκαν στέλνοντας επιστολή στη διοίκηση της Amazon να προσέξει τις επιλογές που κάνει ο αλγόριθμός της ώστε το βιβλιοπωλείο της να μη συμβάλει στην παραπληροφόρηση του κοινού σχετικά με την πανδημία. Οπως γράφουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Γουόρεν ζήτησε συγκεκριμένα λεπτομέρειες για τη λειτουργία του αλγορίθμου και σε ποιον βαθμό καθοδηγεί τους καταναλωτές σε βιβλία παραπληροφόρησης και να παρουσιάσει ένα σχέδιο ώστε να διορθώσει τη λειτουργία του.

Η εταιρεία από την πλευρά της απάντησε με μια διπλωματική δήλωση στην οποία ανέφερε ότι αξιολογεί συνεχώς τα βιβλία της «για να διασφαλίσουμε ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες περιεχομένου» και ως μια επιπλέον λειτουργία έχει προστεθεί ένας σύνδεσμος που παραπέμπει στο αμερικανικό CDC και στα επίσημα μέτρα για την πανδημία.

Με πληροφορίες Kathimerini.gr Σάκης Ιωαννίδης 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: