Τζιχαντιστική απειλή στην Ολλανδία: Σύλληψη 9 συμπαθούντων τον ISIS – «Ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε επίθεση»

FILE PHOTO: Αστυνομικοί στην Ολλανδία. EPA/SEM VAN DER WAL μέσω ΚΥΠΕ




Συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους συνέλαβε η αστυνομία στην Ολλανδία, οι οποίοι ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με τις Αρχές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, συνελήφθησαν 9 άνδρες στην πόλη Αϊντχόφεν, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το καλοκαίρι και ενημέρωση της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας AIVD.

Οι άνδρες είναι ηλικίας 18 έως 31 ετών και όλοι έχουν ολλανδική υπηκοότητα. Όλοι εκτός από έναν γεννήθηκαν στην Ολλανδία. Ο ένατος άνδρας γεννήθηκε στο Αφγανιστάν, δήλωσε η Εισαγγελία.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι άνδρες ήταν «συμπαθείς» στις τζιχαντιστικές απόψεις του ISIS.

Οι αστυνομικές έρευνες σε κατοικίες δεν εντόπισαν όπλα ή εκρηκτικά.

Η τελευταία σύλληψη ομάδας ατόμων υπόπτων για τρομοκρατικά εγκλήματα είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Άρνεμ και σε ένα πάρκο διακοπών στο Weert, μετά από την αποκαλυψή τους σε αστυνομικούς που είχαν παρουσιαστεί ως έμποροι όπλων. Κατάληξη αυτών των συλλήψεων ήταν έξι άνδρες να φυλακιστούν για περίοδο 10 έως 17 ετών επειδή σχεδίαζαν επίθεσης τζιχαντιστών σε μεγάλη εκδήλωση στην Ολλανδία και για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με πιθανούς στόχους της ομάδα που συνέλαβε στο Αϊντχόφεν.

Tο τζιχαντιστικό κίνημα συνιστά την κύρια τρομοκρατική απειλή στην Ολλανδία, όπου γίνεται λόγος για την δραστηριοποίηση δύο βασικών πυρήνων. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τζιχαντιστές που κρατούνται ήδη σε φυλακές, ενώ η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει «ξένους μαχητές» που επέστρεψαν στην Ολλανδία και έχουν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις εκπαιδεύοντας νέα μέλη μετά και την πολεμική εμπειρία που έχουν αποκτήσει.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Σύλληψη Πουτζντεμόν: Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας θα αποφυλακισθεί μέχρι να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στην Ισπανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: