Τριμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη: Άτυπο πρόγευμα χωρίς ατζέντα και δεσμεύσεις

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Αυτή την περίοδο από τα θέματα που είχε, ίσως, τη λιγότερη διάθεση ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών να ασχοληθεί ήταν το Κυπριακό.

Ωστόσο, οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν παρασκηνιακά, ιδιαίτερα από ελληνοκυπριακής πλευράς, τον έπεισαν να δεχθεί να παρακαθίσει σε μια συνάντηση με τους δύο ηγέτες, Νίκο Αναστασιάδη και Ερσίν Τατάρ.

Έχει υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Νέα Υόρκη μετά το πέρας του επίσημου προγράμματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε από καιρό εκφράσει την ετοιμότητά της για μια τέτοια συνάντηση και μετά τη θετική απάντηση που έδωσε και η τουρκική πλευρά ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ότι θα συγκαλέσει μια κοινή συνάντηση.

Βέβαια, πέραν από το θετικό μήνυμα από πλευράς Γενικού Γραμματέα, οι δύο πλευρές δεν είχαν κάνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας οτιδήποτε σχετικό με διευθετήσεις, ημερομηνίες ή οτιδήποτε άλλο.

Πηγή: philenews.com

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε στην Hellas Journal την τριμερή συνάντηση Γκουτέρες, Προέδρου Αναστασιάδη και κατοχικού ηγέτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: