To πρώτο βίντεο με τα δύο ελληνικά Rafale F3R να απογειώνονται μαζί στη Γαλλία

_ Η προσθήκη των + 6 Rafale F3R δίνει στην 332 Μοίρα “Γεράκι” ακόμη πιο ενισχυμένη αεροπορική δύναμη και ισοσταθμιζει τον αριθμό των αεροσκαφών με εκείνον της 331 Μοίρας με τα επίσης Γαλλικά Mirage 2000-5. Πηγή εικόνας: Dassault




Ρεπορτάζ Γ.Σ., Hellas Journal

Τα δυο πρώτα Rafale F3R έχουν βαφτεί με ελληνικά χρώματα και έχουν περάσει στα χέρια των Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εκπαίδευσή τους στη Γαλλία, στη βάση Μερικιάν, κοντά στο Μπορντό συνεχίζεται απρόσκοπτα και στα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου 2022 θα απογειωθούν για τελευταία φορά από γαλλικό έδαφος για να προσγειωθούν στην Τανάγρα που τους περιμένει το… σπίτι τους.

Δείτε, το πρώτο βίντεο που τα δείχνει να απογειώνονται μαζί.

Oι πρώτοι τέσσερις αεροπόροι ήδη πετούν solo το μαχητικό, αφού η ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση είχε ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούνιο. Είναι αυτοί που θα πιστοποιηθούν και ως εκπαιδευτές και θ’ αναλάβουν με την άφιξή τους στην Τανάγρα την εκμάθηση όλων εκείνων των μυστικών που χρειάζονται τα νέα «γεράκια» των RAFALE της 332 Μοίρας.

Η δεύτερη τετράδα των ιπταμένων προς το παρόν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένουν στα θρανία, ενώ δεν σηκώνουν κυριολεκτικά κεφάλι για να καλύψουν το ταχύτερο δυνατό τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να κάτσουν κι εκείνοι στο cockpitτου νέου μαχητικού.

Στα Γαλλικά υπόστεγα οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας που θα είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση των αεροσκαφών δίνουν τον δικό τους αγώνα δρόμου ώστε οι γνώσεις που αποκτούν εκεί να γίνονται ολοένα και περισσότερες. Η επιστροφή τους στην Τανάγρα σημαίνει πως είναι έτοιμοι να υποδεχτούν το νέο τύπο μαχητικού ο οποίος θα πάρει την δική τους θέση στον αεροπορικό στόλο της Haf.

Αλλά και στην 114 Πτέρυγα Μάχης οι αλλαγές στην 332 Μοίρα «Γεράκι» δεν είναι λίγες κι αυτές αφορούν τόσο τους χώρους στην πολεμική Μοίρα, όσο και στα υπόστεγα είτε των τεχνικών είτε στις «φωλιές» των RAFALE.

Το Rafale γίνεται το μακρύ δόρυ της Πολεμικής Αεροπορίας, οι Γάλλοι ιπτάμενοι μίλησαν για asset του μαχητικού που βάφτηκε στα γαλανόλευκα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: