Θετικές διαπιστώσεις για ελληνική οικονομία από 11η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών, λέει ο Οικονόμου

File photo: Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, στη ΓΓ Eνημέρωσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην 11η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνοντας ότι “προβαίνει σε σειρά θετικών επισημάνσεων για την ελληνική οικονομία”.

Μεταξύ άλλων Έκθεση, κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

-Διαπιστώνει ότι η οικονομία εμφανίζει ανάκαμψη ταχύτερα του αναμενομένου, παρόλο που η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας έγινε αργότερα απ’ ό,τι είχε προβλεφθεί στην προηγούμενη Έκθεση Αξιολόγησης.

-Υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης της απασχόλησης και τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και κάνει αναφορές στα μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

-Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση συνέχισε, με καλό ρυθμό, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από τομείς.

-Αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ώστε να βγει η χώρα μας από την υγειονομική κρίση πιο δυνατή και να αυξηθούν οι ιδιωτικές, αλλά και δημόσιες επενδύσεις.

-Επιβεβαιώνει ότι η επίπτωση της πανδημίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι περιορισμένη, χάρη στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, με αιχμή την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής», τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών, την παροχή 2ης ευκαιρίας και τα προγράμματα «Γέφυρα».

-Τονίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δυσοίωνες προβλέψεις Μυτιληναίου για το φυσικό αέριο: Ζούμε την τέλεια καταιγίδα, σα να είχε η βενζίνη 7 ευρώ το λίτρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: