Θεοδωρικάκος: 83 πορείες τον Σεπτέμβριο στην Αττική, στις 16 έκλεισε ο δρόμος – Ο νόμος θα τηρηθεί [πίνακας]

File Photo Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Σε 83 ανέρχονται οι πορείες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αττική τον Σεπτέμβριο, από τις οποίες στις 16 έκλεισε ο δρόμος, βάσει στοιχείων που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να νιώθουν και να είναι οι πολίτες ασφαλείς. Επανέλαβε, δε, ότι θα διασφαλίσει την εφαρμογή των νόμων και για το θέμα των πορειών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

«Θυμάμαι ότι μου έγινε κριτική από ορισμένους συμπολίτες τις πρώτες ημέρες γιατί επέμεινα πάρα πολύ στο να εφαρμοστεί το μέτρο με το οποίο δεν μπορεί 100 , 200 και 300 άνθρωποι να κλείνουν τους δρόμους με πορείες και συγκεντρώσεις, είτε στην Αθήνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη πόλη» υπενθύμισε και πρόσθεσε: «Οι πολίτες έχουν δικαίωμα, αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις, να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί να στρέφεται σε βάρος της τάξης και της ασφάλειας όλων των υπολοίπων συμπολιτών οι οποίοι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται από τέτοιες καταστάσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε και τα πιο πρόσφατα στοιχεία: Τον Σεπτέμβριο στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχουν πραγματοποιηθεί 83 πορείες, από τις οποίες μόνο στις 16 έκλεισε ο δρόμος, γιατί μόνο οι 16 είχαν την προϋπόθεση που λέει ο νόμος ότι μπορούν να κλείσουν τον δρόμο, όπως είπε. «Ήταν χιλιάδες, ήταν πολύς κόσμος και έπρεπε να κλείσει ο δρόμος γιατί και η ασφάλεια αυτό απαιτούσε», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.


«Όταν είναι πολύ πολύ λιγότεροι, τότε θα πρέπει να διαδηλώνουν σε μία λωρίδα του δρόμου ή επάνω στο πεζοδρόμιο και αυτό το μετρό θα τηρηθεί απαρεγκλίτως, γιατί αυτό θέλει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και αυτό λέει η δημοκρατική νομιμότητα» διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr

Το ελληνικό αντίο στην Άνγκελα Μέρκελ: Η καγκελάριος που αγαπούσαμε να μισούμε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: