Τα γκαιμπελικά ψεύδη του Ερντογάν: Δεν λέει να το βάλει κάτω παρά τα συνεχή «ραπίσματα»

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Σερβίας Βούτσιτς και φόντο τον Βόσπορο epa09474638 EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS




Ρεπορτάζ Hellas Journal

Σχεδόν μόνος, απομονωμένος από τη συντριπτική πλειοψηφία των γειτονικών κρατών και από το σύνολο σχεδόν της Δύσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει.

Με κούφιες απειλές και φανφάρες του τύπου «θα μας φοβούνται όλοι», «πρώτα θα μας ρωτάνε» και «η Τουρκία δεν δέχεται εντολές από κανένα» επιχειρεί να ικανοποιεί το εσωτερικό του αμφιταλαντευόμενο ακροατήριο με μόνο στόχο τις προεδρικές εκλογές του 2023 και την επανεκλογή του.

Την ίδια ώρα με αυταπόδεικτα ψευδείς δηλώσεις σε επίπεδο γκαιμπελικής προπαγάνδας επιχειρεί, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία είναι αλήθεια να συντηρεί την εικόνα ενός κράτους «περιφερειακής» δύναμης που όμως είναι συγκαταβατικό και επιχδιώκει το διάλογο για την επίληση των προβλημάτων.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η δήλωση που έκανε αναχωρώντας για τη Νέα Υόρκη υποστηρίζοντας όχι μόνο ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά του.

Βεβαίως δεν έχει καμία σημασία ότι εκείνος θα έχει αποχωρήσει ήδη από τη Νέα Υόρκη όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσγειώνεται.

Είναι προφανής η λογική των κινήσεων του ισλαμιστή προέδρου μόνο που όμως αποδεικνύεται περίτρανα τους τελευταίους αρκετούς μήνες δεν βρίσκει σχεδόν κανένα αντίκρυσμα.

Οι ΗΠΑ τον έχουν στη μαύρη λίστα και απλώς για λόγους ευρύτερωβν γεωπολιτικών ισορροπιών δεν του έχουν κόψει ακόμη… την καλημέρα.

Στην Ευρώπη όλο και λιγοστεύουν οι συνομιλητές του και μετά την αποχώρηση της Μέρκελ δεν είναι σίγουρο αν ο επόμενος καγκελάριος θα συνεχίσει να κάνει τα στραβά μάτια για πολλούς και ποικίλους κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους. Ειδικά αν στην κυβέρνηση συνασπισμού μετέχουν και οι Πράσινοι.

Ο Ελπιδοφόρος στο πλευρό του Ερντογάν για τα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”: Αρνήθηκαν οι μεγάλες εβραϊκές οργανώσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μεταβαίνει στις ΗΠΑ με «μεγαλεπήβολα» σχέδια. Αφού εγκαινιάσει τον ουρανιξύστη της τουρκικής προπαγάνδας που έχτισε η Τουρκία απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ για να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της έχει ως στόχο να προωθήσει τις θέσεις του και να πείσει τις δυτικές δυνάμεις ότι τον χρειάζονται και ότι δεν μπορούν να σταθούν στην ευρύτερη περιοχή, από την ανατολική Μεσόγειο ως το Αφγανιστάν, χωρίς αυτόν.

Θα επιχειρήσει μάλιστα να συναντηθεί έστω και στο… πόδι με τον πρόεδρο Μπάιντεν για να τον πείσει δήθεν να του επιτρέπει να κρατήσει τους S-400 ενώ την ίδια ώρα θα υπόσχεται ότι συνεχίζει να εργάζεται για τα συμφέτοντα του ΝΑΤΟ.

Απλώς ο λαϊκιστής πρόεδρος της Τουρκίας παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τη δυσχερή θέση στην οποία έχει φέρει ο ίδιος το κράτος και τον λαό του.

Από χώρα θαύμα στην οικονομία βρίσκεται σε δεινότατη θέση ενώ ταυτόχρονα οι σχέσεις του με τα κράτη της ευρύτερης περιοχής (Ισραήλ, Αίγυπτος κ.λπ.) πάνε από το κακό στο χειρότερο. Μόλις προχθές, δε, εισέπραξε μια ακόμη καταδίκη από του EU MED 9. Κάτι που όμως παραδέχθηκε και ο ίδιος ήταν πολύ ενοχλητικό γι’ αυτόν.

Έτσι, αυτό που του μένει είναι να παριστάνει μεν τον φιλειρηνιστή αλλά ταυτόχρονα με κατσαπλιάδικες τακτικές να συνεχίζει να παρενοχλεί στο Αιγαίο υποστηρίζοντας ότι το ανύπαρκτο για όλους παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι σε ισχύ και παράγει… δίκαιο.

Μόνο που το δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά μόνο τον ίδιο και κανέναν άλλο.

Γεραπετρίτης: Υπό πίεση ο Ερντογάν, δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με Μητσοτάκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: