Στο στόχαστρο της «Δέλτα» τα μικρά παιδιά λέει η Παγώνη: Αυξάνεται η αναλογία όσων νοσούν σε μία εβδομάδα

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ




Νέα έκκληση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον Σκάι η κ. Παγώνη ανέφερε ότι 1 στα 3 παιδιά νοσούν με κορωνοϊό έναντι 1 στα 5 παιδιά που ήταν το ποσοστό την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ.  Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών.Πιθανόν αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή», είπε και παρέπεμψε στην πρόσφατη απόφαση της Βρετανίας, η οποία έθεσε το ηλικιακό όριο για την ενισχυτική δόση του εμβολίου στους πολίτες άνω των 50 ετών.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Συνεχίζεται με 35άρια το καλοκαιρινό σκηνικό: Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: