Στη Νέα Υόρκη από Δευτέρα ο Δένδιας: Για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ * Σειρά επαφών

File photo: O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Nίκος Δένδιας/ΚΥΠΕ/ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/ ΓΤΠ




Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για την εβδομάδα υψηλού επιπέδου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, παρουσιάζοντας το μέχρι στιγμής πρόγραμμα του κ. Δένδια.

Το πρόγραμμα των διμερών επαφών είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, επισήμανε, όμως ενδεικτικά αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του, με χρονολογική σειρά, των: Γκάμπια, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Αλγερία, Κιργιζία, Παναμά, Αρμενίας, Αιγύπτου και Γκάνας, καθώς και με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΑΕ.

  •    Ο κ. Παπαϊωάννου επισήμανε πως δεν έχει υπάρξει αίτημα και δεν προβλέπεται συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Νέα Υόρκη. Σημείωσε ακόμη πως ενδέχεται να υπάρξει μια τριμερής Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

  Ακόμη, τη Δευτέρα ο κ. Δένδιας αναμένεται να συμμετάσχει σε συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

   Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου θα χαιρετίσει διαδικτυακά την εκδήλωση για την παρουσίαση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου εξωστρέφειας.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα απευθύνει ομιλία ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής θα παρουσιάσει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας, ενώ θα ακολουθήσει χαιρετισμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η περαιτέρω προώθηση της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας, αλλά και η ευρύτερη ενίσχυση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Την Τετάρτη, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην 10η υπουργική συνάντηση της Κοινότητας Δημοκρατιών, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ρουμανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στην Ουάσιγκτον ο Δένδιας στις 14 Οκτωβρίου: Για υπογραφή της ανανεωμένης Αμυντικής Συμφωνίας με τις ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: