Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ναύαρχο Ρόμπερτ Μπάουερ (Robert Bauer), την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, ενόψει του Συνεδρίου της Επιτροπής, σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε, σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχο Ρόμπερτ Μπάουερ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει του Συνεδρίου της Επιτροπής, σε επίπεδο αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στη συνάντηση, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαδικασία «NATO 2030», τη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ για την Άμυνα και την Αποτροπή στον Ευρώ-Ατλαντικό χώρο.

Επίσης, υπογραμμίστηκε η σημασία της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, ιδιαίτερα των κρίσιμων κρατικών υποδομών, η σημαντική συνεισφορά και ο ρόλος της χώρας μας στην Συμμαχία, και η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης νέων προκλήσεων και απειλών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαπραγμάτευση ως την υπογραφή για τη νέα πενταετή αμυντική συμφωνία με ΗΠΑ: «Αγκάθι» η Σκύρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: