Σύλληψη Κάρλες Πουτζντεμόν: Ο Καταλανός πρώην πρόεδρος αποφυλακίστηκε και αν θέλει, μπορεί να φύγει από την Ιταλία

Photo Ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν στο Alghero, της Σαρδηνίας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021. EPA/SIAS BEST QUALITY AVAILABLE μέσω ΚΥΠΕ




Την άδεια να φύγει από την Ιταλία έχει ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας και νυν ευρωβουλευτής Κάρλες Πουτζντεμόν, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά τη σύλληψή του στη Σαρδηνία.

Αυτό αποφάσισαν οι δικαστικοί της Σαρδηνίας, εν αναμονή της πρώτης ακροαματικής διαδικασίας, στις 4 Οκτωβρίου, με αντικείμενο το αν θα πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο Πουτζντεμόν δεν υποχρεούται να είναι παρών στην ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία δεν αναμένεται να είναι και η τελευταία.

Χθες, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει, αρχικά, ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλωνίας (ο οποίος κατηγορείται για ανταρσία από την ισπανική δικαιοσύνη εξαιτίας του δημοψηφίσματος που διοργάνωσε για την ανεξαρτησία της επαρχίας) θα έπρεπε να παραμείνει υποχρεωτικά στη Σαρδηνία.

Το εφετείο της πόλης Σάσαρι, όμως, τελικά ακολούθησε μια λιγότερο αυστηρή γραμμή, έστω και αν κατέστησε σαφές ότι η σύλληψή του, την Πέμπτη το βράδυ, δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Σύλληψη Πουτζντεμόν: Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας θα αποφυλακισθεί μέχρι να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στην Ισπανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: