Προδιαγράφονται επικίνδυνες εξελίξεις: Το ψευδοκράτος, η κατοχή και ο τουρκικός επεκτατισμός θεωρούνται πλέον …«ανύπαρκτα ζητήματα»!

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, και ο κατοχικός ηγέτης Ερσιν Τατάρ χαιρετούν τον κόσμο στην κατεχόμενη Λευκωσία. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η παρουσία κάθε χρόνο του κατοχικού ηγέτη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, είναι παράνομη.

Μπορεί να θεωρείται ότι είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά η διαδικασία ανάδειξής του ως επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων είναι παράνομη και δεν διαθέτει το ελάχιστο νομικό υπόβαθρο νομιμοποίησης, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Εκλέγεται σε μια περιοχή που είναι κλοπιμαία από τους Τούρκους και οι οποίοι με τη βία των όπλων έχουν επιβάλει μια ντε φάκτο κατάσταση, διχοτομώντας το νησί.

  • Εκπροσωπεί ένα ψευδοκράτος που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Μια χώρα που για 47 και πλέον χρόνια κατέχει παράνομα το 37% των εδαφών και το 52% των ακτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και διαπράττοντας ένα διαρκές έγκλημα με την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα και την ισλαμοποίηση των κατεχομένων περιοχών.

Όλα αυτά φαίνεται ότι θεωρούνται πλέον «ανύπαρκτα ζητήματα». Δεν εξηγείται αλλιώς, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, που, ο Ερσίν Τατάρ, όπως και οι προκάτοχοί του, θα έχουν επαφές εντός και εκτός του κτηρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (21 έως 27 Σεπτεμβρίου).

Και δεν φτάνει που θα εμφανίζεται και θα κομπάζει ως ηγέτης ενός δήθεν «κυρίαρχου κράτους», ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, τον προσκάλεσε μαζί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη σε πρόγευμα εργασίας, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης.

Βέβαια, για να δοθεί πλήρης εικόνα των πραγμάτων, θα πρέπει να επισημανθεί ότι μπορεί ο κ. Γκουτέρες, με την απαράδεκτη στάση του στη διάσκεψη της Γενεύης τον περασμένο Απρίλιο, να είχε συμβάλει καθοριστικά ώστε να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών (επίσημα ή ανεπίσημα) η τουρκική θέση για λύση δυο κρατών (συνομοσπονδία με κυριαρχική ισότητα), αλλά η ευθύνη ανήκει κατά κύριο λόγο σε Λευκωσία και Αθήνα επειδή με την στάση τους «επέτρεψαν» ουσιαστικά στη διαμόρφωση αυτού του επικίνδυνου σκηνικού για την Κύπρο.

Η τριμερής συνάντηση που συγκάλεσε ο κ. Γκουτέρες αποτελεί συνέχεια των όσων είχαν συμβεί στη Γενεύη, γι’ αυτό η έκβασή της είναι προδιαγεγραμμένη.

Εάν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έδειχνε εξαρχής ότι στεκόταν στο «ύψος των περιστάσεων» και ξεκαθάριζε προς πάσα κατεύθυνση ότι στηρίζεται στα ψηφίσματα του Οργανισμού που εκπροσωπεί και ότι τα ψηφίσματα καλούν όλα τα κράτη «να σέβονται την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας» και ότι ζητούν απ’ αυτά τα κράτη, όπως και από τα ενδιαφερόμενα μέρη, «να απέχουν από οποιαδήποτε απόπειρα για διχοτόμηση του νησιού ή ένωσή του με οποιαδήποτε άλλη χώρα», τότε θα ήταν εντελώς αυτονόητη η «απελπισμένη προσπάθεια» της ελληνοκυπριακής πλευράς για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης.

  • Επίσης, εάν η Βρετανία, η οποία συνεχίζει να διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις διεργασίες για το Κυπριακό, λειτουργούσε αντικειμενικά και όχι ως αποικιοκρατική δύναμη, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο και στην περίπτωση της Κύπρου, τότε το περιβάλλον και οι συνθήκες για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα στόχευαν στη συνολική λύση του προβλήματος θα είχαν εντελώς διαφορετικές προοπτικές.

Επομένως, με τις υπάρχουσες συνθήκες και τις αποδεδειγμένες προθέσεις του «τρίτου παράγοντα», τέτοιου είδους συναντήσεις, όπως αυτή που θα γίνει στο περιθώριο της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δεν συντελούν προς την κατεύθυνση για κατάργηση της τουρκικής κατοχής, αλλά για νομιμοποίηση των παράνομων τετελεσμένων, υποβοηθώντας και την υλοποίηση των τουρκικών επεκτατικών επιδιώξεων εις βάρος του Ελληνισμού.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Η μαύρη επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου, ο τουρκικός ισλαμοφασισμός και η ηθική ευθύνη της Αμερικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: