Πιθανόν να αλλάξει η ημερομηνία καταβολής της 1ης δόσης ΕΝΦΙΑ, λέει ο Σταϊκούρας

File photo: Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης,κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021. Στη συνέχεια, ο υπουργός θα μεταβεί στο Δημαρχείο της πόλης, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και αργότερα θα μεταβεί στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα αξιολογήσει το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ώστε αυτή να πληρωθεί αργότερα, μαζί με τη δεύτερη, έδωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-3.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως η πρώτη του προσέγγιση είναι να δοθούν στους πολίτες και οι δύο δυνατότητες (σ.σ. καταβολής της πρώτης δόσης μέσα στον Σεπτέμβριο ή πληρωμής και των δύο μαζί τον Οκτώβριο).

Αναλυτικότερα, μετά τη σημερινή ανακοίνωση ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα «ανέβουν» στις 20 Σεπτεμβρίου κι ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αλλάξει την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, ώστε οι πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για την πληρωμή της, ο κ.Σταϊκούρας απάντησε:

«Ο λόγος που τρέξαμε για τις δηλώσεις, ήταν για να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να πληρώσει σε όσο γίνεται περισσότερες δόσεις, έξι τον αριθμό. Συνεπώς όποιος πολίτης πληρώσει από αυτόν τον μήνα, θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει σε έξι δόσεις. Άρα αν κάνουμε αυτό που λέτε, το οποίο θα το αξιολογήσουμε, ουσιαστικά λέμε στον πολίτη να πληρώσει μαζί δύο δόσεις τον επόμενο μήνα. Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ τού να δώσουμε σε έναν πολίτη τη δυνατότητα να πληρώσει μετά από 40 μέρες, αλλά δύο δόσεις, και του να πληρώσει μετά από 10 μέρες μία δόση. Η πρώτη μου προσέγγιση είναι ότι πρέπει να δώσουμε και τις δύο δυνατότητες στον πολίτη. Αλλά είναι κάτι που θα το αξιολογήσουμε την κατάλληλη στιγμή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Στο 7,5% αναθεώρησε τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας για το 2021 η Εθνική Τράπεζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: