Οκτώ τετραγωνικά χιλιόμετρα κατέκαψαν τα δυο μέτωπα της πυρκαγιάς στην Πάφο

File photo: Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικά μέτωπα των χωριών Γιόλου- Μηλιού και Σίμου – Δρύμου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, κατέκαψε συνολική έκταση 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα.

Ο κ. Κεττής ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter πως επιπρόσθετα υπέστησαν ζημιές κτηνοτροφικά υποστατικά, φυτείες, ως επίσης και κυρίως περιφράξεις και ο εξωτερικός εξοπλισμός μεμονωμένων και κυρίως κατοικιών στις κοινότητες Γιόλου και Δρύμου.

Σημειώνεται πως καθοριστική για άλλη μια φορά ήταν η παρέμβαση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στον περιορισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς ενώ επιστρατεύθηκαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών και από άλλες επαρχίες, καθώς και τα ελικόπτερα των βρετανικών βάσεων ενώ κλήθηκε και προσωπικό εκτός υπηρεσίας .Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:50 και τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 18:00.

Το έργο της κατάσβεσης κατέστη δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο μέρος. Στην σκηνή παρέμειναν δυνάμεις πυρόσβεσης για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της φωτιάς, κατά την διάρκεια της νύχτας.

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν αύριο.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους/ΗΦ
Πάφος, Κύπρος

Προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Πάφο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: