Ο γνωστός Ερντογάν: Η Τουρκία έσωσε την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας στη Συρία – Ετοιμάζουμε εμβόλιο για την Covid-19

Photo Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, στις 21 Σεπτεμβρίου 2021. EPA/EDUARDO MUNOZ / POOL μέσω ΚΥΠΕ




Η Τουρκία θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ως συνηθίζει, σήκωσε τους τόνους για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν έχει την υπομονή να δεχτεί νέες ροές και, σε μια «έκρηξη μεγαλείου» είπε ότι η Τουρκία «έσωσε την αξιοπρέπεια της ανθρωπότητας στη συριακή κρίση».

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν έχει ούτε τα μέσα, ούτε την υπομονή» να δεχτεί νέα μεταναστευτικά κύματα, ενώ ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να επιτρέψει να συνεχιστεί η κρίση για άλλη μια δεκαετία στη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η Συμφωνία του Παρισιού θα υποβληθεί τον επόμενο μήνα προς επικύρωση στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Η Τουρκία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας του περιβάλλοντος, ανέφερε ο Ερντογάν, τονίζοντας εξάλλου ότι «όποιος έχει βλάψει περισσότερο τη Γη, όποιος έχει εκμεταλλευτεί βάναυσα τις φυσικές πηγές, θα πρέπει επίσης να κάνει τα περισσότερα για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή».

Εξήγησε ότι η Άγκυρα δεν έχει επικυρώσει ακόμα τη Συμφωνία του Παρισιού, λόγω των «αδικιών» σε ό,τι αφορά τις ευθύνες, όμως διαπίστωσε ότι πρόσφατα έγινε πρόοδος στο θέμα αυτό.

Ο Τούρκος πρόεδρος άφησε για το τέλος και μια ιατρικού ενδιαφέροντος ανακοίνωση, λέγοντας ότι σύντομα η χώρα του θα έχει διαθέσιμο δικό της εμβόλιο για την Covid-19, το Turkovac.

Πληροφορίες από Reuters-AFP-Anadolu μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Μπάιντεν-Μόρισον για AUKUS: Η νέα, τριμερής συνεργασία εκτείνεται και σε άλλους συμμάχους στην Ασία και την Ευρώπη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: