Ο Αραούχο «ξελάσπωσε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τη Λαμία- Πρώτο τρίποντο για τον Άρη που νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Σωτήρας για την ΑΕΚ ήταν το βράδυ της Τετάρτης ο Σέρχιο Αραούχο, που πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του στο παιχνίδι κόντρα με τη Λαμία στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League.

Η «Ένωση» επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ισοπαλία που παραχώρησε στο Ηράκλειο στον ΟΦΗ, και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης έστω και δύσκολα.

Ο παίκτης της ΑΕΚ Σέρτζιο Αραούχο σε πανηγυρικό στιγμιότυπο, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ-Λαμία, για την 3η αγωνιστική της Super League στο γήπεδο ΟΑΚΑ, στην Αθήνα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ μέσω ΚΥΠΕ

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η Λαμία αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» για τους κιτρινόμαυρους, καθώς η «Ένωση» δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων και να φτάσει στη νίκη.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγώνα και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο πολύ δύσκολα έφτανε με επιτυχία έξω από τα αντίπαλα καρέ και οι παίχτες του Μιλόγεβιτς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν καλές φάσεις. Μια κεφαλιά του Τζαβέλα από κόρνερ του Γέβτιτς ήταν η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά και τίποτα άλλο αξιόλογο.

Από την πλευρά της η ομάδα της Λαμίας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 51’ με τον Μανουσάκη που μετά από κόρνερ ήταν αφύλαχτος έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα έξω. Η Λαμία απείλησε και λίγα λεπτά αργότερα με τον Ελευθεριάδη όμως ο Χατζησαφί πρόλαβε έκανε το τάκλιν στη περιοχή και γλύτωσε την ΑΕΚ.

Στο 67’ από την μονομαχία του Τάνκοβιτς με τον Βύντρα η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο που σούταρε την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα για το 1-0.

Η Λαμία δεν το έβαλε κάτω έχασε νέα καλή ευκαιρία στο 79’ με τον Βλαχομήτρο να αστοχεί απέναντι από τον Στάνκοβιτς, ενώ στο 83’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Καραμάνου από τον Σάκχοφ. Στο 89’ ο Λε Ταλέκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στη τελευταία φάση του αγώνα.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν (90+1΄ Σβάρνας), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (64΄ Σάκχοφ), ‘Αμραμπατ (46΄ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Γέβτιτς (64΄ Ανσαριφάρντ), Αραούχο (73΄ Μάνταλος)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (66΄ Προβυδάκης), Νούνιες (88΄ Ορτέγκα), Ελευθεριάδης (74΄ Βάχομήτρος), Μανούσος (66΄ Τάιρον), Μανουσάκης (66΄ Καραμάνος), Ρόμανιτς.

Πρώτο τρίποντο στη σεζόν για τον Άρη, 1-0 τον άοσμο Παναθηναϊκό

Στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης κατάφερε να πάρει το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν μέτριο Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η αναμέτρηση ξεκίνησε με διαδοχικές στατικές φάσεις κυρίως για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Μετά από βολέ του Σωκράτη Διούδη, ο Άρης ανάκτησε την μπάλα, ο Καμάρα έδωσε στον Μπερτόλιο και εκείνος πατώντας στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά έδωσε και πάλι στον Καμαρά που πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς στη συνέχεια, προσπαθώντας να κερδίσουν τη μεσαία γραμμή για να πιέσουν τους αντιπάλους τους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε ωραία από τα δεξιά, αλλά ο Ιωαννίδης πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα, ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε φάουλ απ’ τη μεσαία γραμμή, ο Ιωαννίδης έπιασε τη κεφαλιά και ο Κουέστα πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση, διώχνοντας εκ νέου σε κόρνερ, που δεν αποτέλεσε νέα απειλή για τους γηπεδούχους. Στα εναπομείναντα είκοσι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τον Άρη στα καρέ του, ασκώντας συνεχή πίεση, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστική απειλή για το γκολ της ισοφάρισης.

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχε ο Α. Καμαρά (Δ) για το 1-0, κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρης- Παναθηναϊκός, για την 3η αγωνιστική της Super League στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ μέσω ΚΥΠΕ

Ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τον Μπερτόλιο με τον Εντιαγέ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι επανήλθαν εκ νέου σε πιο ενεργό ρόλο. Στο 50ο λεπτό, ο Μαντσίνι έκανε ωραίο σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και οι «κίτρινοι» πίεζαν πιο ψηλά το «τριφύλλι», έτσι ώστε να δυσκολέψουν την build-up ανάπτυξή του. Στο 59ο λεπτό, ο Άρης πραγματοποίησε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Εντιαγέ, που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης. Στο 69ο λεπτό, ο Ιωαννίδης «τσίμπησε» την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ωστόσο ο Κουέστα κατάφερε να τον κόψει σε καθοριστικό σημείο. Ο 21χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού συνέχισε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, δίχως όμως να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Ως εκ τούτου, ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει το 1-0 και να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague, ενώ ο Παναθηναϊκός υπέπεσε στη δεύτερη διαδοχική του ήττα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (Ιτούρμπε 81′), Μπερτόλιο (Εντιαγέ 46′), Γκάμα (Γκαρσία 71′), Καμαρά.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (Λούντκβιστ 87′), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (Μαουρίτσιο 61′), Χατζηγιοβάνης (Καρλίτος 71′), Βιγιαφάνιες (Παλάσιος 61′), Βιτάλ, Ιωαννίδης (Μακέντα 86′).

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Superleague: Άνετη τεσσάρα για Ολυμπιακό με σούπερ Τικίνιο – Πέρασε από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: