Νέα δεδομένα από κυβερνητικό εκπρόσωπο: Αν ο Ερντογάν μείνει κι άλλο, κι αν το ζητήσει, τότε ναι θα συναντηθούν

FILE PHOTO: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) (Δ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO, στις Βρυξέλλες, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Κι όμως υπάρχει ενδεχόμενο συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας το μεσημέρι της Δευτέρας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ναι μεν δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος να γίνει συνάντηση με τα συγκεκριμένα προγράμματα των δύο ηγετών, αλλά άφησε και ένα μεγάλο παράθυρο ανοικτό.

Είπε, συγκεκριμένα, πως αν ο κ. Ερντογάν αλλάξει το πρόγραμμά του και παρατείνει την παραμονή του στη Νέα Υόρκη και ζητήσει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τότε το θέμα θα εξεταστεί διπλωματικά και «φαντάζομαι ότι θα απαντηθεί θετικά».

Είναι προφανές λοιπόν ότι υπάρχει ένα παιχνίδι με τις λέξεις αλλά παράλληλα και πολιτικό καθώς ενώ ο μεν Ερντογάν υποστήριξε ψευδώς ότι η ελληνική πλευρά υπέβαλλε αίτημα συνάντηση, τώρα η Ελλάδα θέλει να «υποχρεώσει» τον Ερντογάν να το κάνει αυτός.

Τα γκαιμπελικά ψεύδη του Ερντογάν: Δεν λέει να το βάλει κάτω παρά τα συνεχή «ραπίσματα»

Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Αγκυρα για παράνομη αλιεία συνοδεία σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: