Mάστιγα οι «μαϊμού» εμβολιασμοί: Ιατρικά κέντρα χορηγούν ψεύτικα πιστοποιητικά, νοσηλευτές πετάνε τη δόση στον νιπτήρα

File Photo Πολίτης με πιστοποιητικό εμβολιασμού EPA/ROBERT GHEMENT μέσω ΚΥΠΕ




Διευρύνεται η έρευνα για τα περιστατικά έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η  ταυτοποίηση 34 περιστατικών στο Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των αδυναμιών του εμβολιαστικού συστήματος, τις οποίες -όπως φαίνεται- εκμεταλλεύτηκαν ήδη στο έπακρο κάποιοι επιτήδειοι, στην πλειοψηφία τους αντιεμβολιαστές.

Ανάμεσα σε εκείνους που είχαν προμηθευτεί τα πλαστά πιστοποιητικά από τον Παλαμά Καρδίτσας προέκυψε ότι ήταν και τέσσερις γυναίκες – υπάλληλοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης. Δύο είναι τραυματιοφορείς, μία νοσηλεύτρια και μία διοικητική υπάλληλος. Η τελευταία είναι αδελφή της υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Παλαμά και εκτιμάται ότι μέσω αυτής προμηθεύτηκαν τα πλαστά έγγραφα οι άλλες τρεις συνάδελφοί της.

Δράμα και Κοζάνη

Η υπόθεση του Κ.Υ. Παλαμά πάντως φτάνει μέχρι την Κοζάνη. Τρεις υπάλληλοι του νοσοκομείου «Μαμάτσειο», δύο νοσηλεύτριες και ένας γιατρός, ελέγχονται καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που παρουσίασαν είναι πλαστά. Η μία νοσηλεύτρια φέρεται να έχει κι αυτή προμηθευτεί το σχετικό έγγραφο από το Κ.Υ. Παλαμά, ενώ από εμβολιαστικές μονάδες εκτός Κοζάνης έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικά και οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι.

Όπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης περιέγραψε πως ιδιωτικά ιατρικά μικροβιολογικά κέντρα χορηγούν πλαστά θετικά διαγνωστικά τεστ, ώστε οι «ασθενείς» να δηλωθούν στην κεντρική ψηφιακή πλατφόρμα ως νοσούντες και να αποσπάσουν πιστοποιητικό νόσησης, με το κόστος για τη συγκεκριμένη «υπηρεσία» να ανέρχεται από 10 έως 50 ευρώ.

Στον πρωτόγνωρο, αυτό, μηχανισμό που είχε στηθεί στη Δράμα  έρχονται να προστεθούν και νέοι ενδιαφερόμενοι, καθώς αντίστοιχο πιστοποιητικό φαίνεται να έχουν αποσπάσει στην πόλη-πλην των τοπικών υγειονομικών- εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των δυνητικών σημείων ελέγχου για τις Αρχές.

Ικαρία και Μεσολόγγι

Καταγγελίες έχουν διατυπωθεί και εις βάρος ενός γιατρού και δύο υπαλλήλων του Κ.Υ. Ικαρίας. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο πρώτος σκηνοθέτησε τον εικονικό εμβολιασμό των δύο συναδέλφων του, στους οποίους εν συνεχεία χορήγησε πιστοποιητικά.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την υπόθεση του νοσοκομείου Μεσολογγίου που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Κ», η γιατρός που πήρε ρινικό επίχρισμα από ασθενή με COVID προκειμένου να προχωρήσει σε έκδοση πλαστού πιστοποιητικού νόσησης τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατόπιν ενεργειών της διοικήτριας του νοσοκομείου. Χθες, ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα επισημαίνοντας σε επιστολή του ότι «οποιοσδήποτε γιατρός εκφράζει αντιεπιστημονικές απόψεις παραβιάζει τον όρκο του, την επαγγελματική του υπόσταση και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Αναστολή εργασίας σε 5.305 ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας: Σε σύνολο 73.000

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: