Και ο Αναστασιάδης θα δει τον Ελπιδοφόρο, που πιστεύει ότι φταίει η Κύπρος για τα δεινά των ομογενών μας

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ΓΤΠ, Δημήτρης Πανάγος




Η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, βρίσκεται και πάλι στο πρόγραμμα του Προέδρου, μετά την ανακοίνωση του κ. Ελπιδοφόρου σχετικά με την παρουσία του στα εγκαίνια του οικήματος «Σπίτι της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη, την προηγούμενη Δευτέρα.

Προφανώς ο κ. Αναστασιάδης δεν έδωσε σημασία στο σημείο της δήλωσης του κ. Ελπιδοφόρου, που ισχυρίστηκε ανιστόρητα ότι η Κύπρος ευθύνεται για τα δεινά των ομογενών μας από τις τουρκικές ορδές του Αττίλα.

Πηγή δήλωσε ότι ο Κύπριος Πρόεδρος θέλει να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο για “να του τα πει”…

Η συνάντηση, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Προηγήθηκε ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την οδύνη που, όπως ανέφερε, άθελά του προκάλεσε, με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον κατοχικό ηγέτη, στη Νέα Υόρκη, ενώ σημείωνε ότι «είμαστε όλοι ενωμένοι στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων».

Ο Πρόεδρος, όπως είχε μεταδοθεί, είχε αποφασίσει να ματαιώσει τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, μετά από το γεγονός αυτό, για να ακολουθήσει εκ νέου προγραμματισμός της, μετά την ανακοίνωση του Ελπιδοφόρου.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Γεύμα Αναστασιάδη με τους αντιπροσώπους των 5 Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: