Κάνε διορθωτική δήλωση για να βρεθούμε: Το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναμένει να γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Φωτογραφία Hellas Journal




-Η οργή του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη γιατί δεν μπόρεσε να μεταβεί στο «σημείο μηδέν». Επιβεβαιώνουν απολύτως αρμόδιες πηγές πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, διεμήνυσε στην κυβέρνηση πως «Δεν είμαι υπάλληλος του ελληνικού κράτους» -όπως αποκάλυψε η στοσελίδα iEidiseis.

Η πρέσβης της χώρας μας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ήταν αυτή που ενημέρωσε δυο φορές τον Ελπιδοφόρο για την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση για το Τουρκικό Σπίτι στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, γράφει ο συνάδελφος Βασίλης Σκουρής στην ιστοσελίδα iEidiseis.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που επικοινώνησαν με τη στήλη και οι οποίες διαθέτουν όλα τα στοιχεία των όσων συνέβησαν επί τρεις ημέρες στη Νέα Υόρκη, η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου διεμήνυσε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής πως το πρόβλημα δεν ήταν η παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά του ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, καθώς και ότι στο Τουρκικό Σπίτι υπάρχει ένας ολόκληρος όροφος που στεγάζεται η αντιπροσωπεία του ψευδοκράτους, με τη σημαία του να κυματίζει!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενημερώθηκε από την πρεσβεία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο εξ απορρήτων του Αρχιεπισκόπου Βασίλης Δρόσος, τη μια φορά, μάλιστα, με τον ίδιο τον έλληνα πρωθυπουργό να είναι παρόν στην τηλεφωνική ενημέρωση που έγινε!

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη, ζήτησε να ενημερωθεί γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Όταν το έμαθε, ζήτησε να ακυρωθεί και η δική του συνάντηση, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή το πρωί, λόγω «βεβαρημένου προγράμματος», ώστε να μην «αδειάσει» τελείως τον Αρχιεπίσκοπο.

Εκείνο, πάντως, που εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι δεν μπόρεσε να μεταβεί στο «σημείο μηδέν», στον Άγιο Νικόλαο, που περίμεναν τα μεγάλα αμερικάνικα τηλεοπτικά μέσα, γεγονός που αποδίδει την ευθύνη στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Η πρεσβεία, μάλιστα, είχε ετοιμάσει και δάφνινο στεφάνι (δεν είναι δα και τόσο εύκολο να βρεις δάφνες στη Νέα Υόρκη), είχε ειδοποιηθεί η Ανθούλα Κατσιματίδη που ήταν υπεύθυνη για τις εκδηλώσεις, ωστόσο, τελευταία στιγμή, ειδοποιήθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία από την εταιρεία που κάνει τα έργα στο ναό, πως «ο ναός είναι ακόμα γιαπί» και πως «δεν εγγυούμαστε την ασφαλή παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος από την ακύρωση της εκδήλωσης, ενώ τηλεφώνησε ο ίδιος στον Αρχιεπίσκοπο, λέγοντάς του πως για να συναντηθούν θα πρέπει να κάνει μια δήλωση που θα επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να κάνει λόγο για «αλλαγή στάσης» εκ μέρους του. «Είσαι άνθρωπος της εκκλησίας, ξέρεις πώς θα συντάξεις, δεν θέλουμε να εκτεθείς», φέρεται να είπε ο έλληνας πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Η Αθήνα ναι μεν δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη δήλωση Ελπιδοφόρου, όμως η συνάντηση έγινε, αφού προηγουμένως είχε διαμηνυθεί να μην παραβρεθεί στην εκδήλωση της ελληνικής ομογένειας προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Η αρμόδια πηγή που επικοινώνησε μαζί μας, μας επιβεβαίωσε επίσης το ρεπορτάζ των «Παιχνιδιών Εξουσίας» πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απάντησε στα τηλεφωνήματα της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου που του ζητούσε να μην μεταβεί στην εκδήλωση πως «Δεν είμαι υπάλληλος του ελληνικού κράτους»!

Είναι σχέδιο; Ο Ελπιδοφόρος εξυπηρέτησε τον Ερντογάν, δημιούργησε προβλήματα στον Μητσοτάκη και τον Αναστασιάδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: