Η Βραζιλία ζητά από τη FIFA τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλου Συλλόγων τον Δεκέμβριο

File Photo Εναέρια λήψη του γηπέδου Maracana στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία EPA/Antonio Lacerda




Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, εξέφρασε την πρόθεση να διεξαχθεί στην βραζιλιάνικη μεγαλούπολη το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαιρικών συλλόγων, μετά την αδυναμία της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει την διοργάνωση, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

«Εργαζόμαστε για αυτό. Είναι επιθυμία του Ρίο, δεδομένου ότι η Ιαπωνία έχει εγκαταλείψει. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να φέρουμε την διοργάνωση στο Ρίο», δήλωσε σχετικά, ο Εντουάρντο Πάες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Πάες, πρόσθεσε ότι έχει ήδη έλθει σε επαφή με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας και άλλους φορείς, ώστε το Ρίο να φιλοξενήσει την διοργάνωση.

«Υπάρχουν επαφές με την FIFA. Δεν είναι εύκολο γιατί φαίνεται ότι υπάρχει η θέληση να διοργανωθεί αυτός ο αγώνας στην Ασία», πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου ότι δεν θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, τον Δεκέμβριο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η FIFA δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση σχετικά με την ημερομηνία και τον τόπο της διοργάνωσης, η οποία θα μπορούσε να λάβει χώρα το 2022.

Η Ιαπωνία είχε ήδη φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2016 και η ιαπωνική ομοσπονδία ήθελε να διοργανώσει το τουρνουά του 2021, προκειμένου να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση της.

Όσον αφορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, φιλοξένησε την διοργάνωση το 2000, με θριαμβεύτρια την Κορίνθιανς από το Σάο Πάουλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία

Ο Πελέ κάνει ποδήλατο και περιμένει ευδιάθετος το εξιτήριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: