Η νέα μάχη της Ομογένειας των ΗΠΑ: Μετά τους S-400 και τα F-35, στοχεύει τώρα τους “Γκρίζους Λύκους” του Μπαχτσελί

File Photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Α) και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (Δ). Στο μέσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιλντιρίμ. EPA, TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE HANDOUT, EDITORIAL USE ONLY




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν οι ακτιβιστές της Ομογένειας. Είναι οι ίδιοι που πέτυχαν τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας -στη βάση του νόμου CAATSA- για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Είναι οι ίδιοι που κατάφεραν να ακυρωθεί η συμμετοχή της κατοχικής δύναμης στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35.

‘Όπως είναι ήδη γνωστό, κατατέθηκε στην αμερικανική Βουλή, στο πλαίσιο του νόμου για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου (National Defense Authorization Act – NDAA), μία τροπολογία που καλεί να χαρακτηριστούν οι «Γκρίζοι Λύκοι» ως τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν χρειάζονται ακόμα πανηγυρισμοί, διότι βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της νέας πρωτοβουλίας της Ομογένειας και θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος.

  • Αλλά, πρέπει να θυμίσουμε ότι κάπως έτσι ξεκίνησε εκείνη η μεγαλειώδης προσπάθεια του HALC, την οποία στήριξε οικονομικά ο μακαρίτης ο Νίκος Μούγιαρης, για να ηττηθεί κατά κράτος η Τουρκία στα θέματα των S-400 και των F-35.

Τότε, ελάχιστοι πίστεψαν στις ενέργειές των ακτιβιστών. Αλλά μετά προσπάθησαν να κερδίσουν τα εύσημα, χωρίς να τα δικαιούνται. Και αναφέρομαι και στην ΑΧΕΠΑ, η οποία δεν πρόσφερε την παραμικρή βοήθεια στους ακτιβιστές.

Όπως αναφέρουμε και στο σχετικό κείμενο που δημοσιεύσαμε (ΕΔΩ) η προσπάθεια είναι πολύ φιλόδοξη και θα έλεγα πως δύσκολα η αμερικανική κυβέρνηση θα αποδεχθεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση ένα κόμμα, που μετέχει μάλιστα στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, και ο ηγέτης του είναι πολιτικός εταίρος του Τούρκου προέδρου.

Όμως, ποτέ δεν πρέπει να λέμε …ποτέ. Οι σχέσεις της Αμερικής και της Τουρκίας βρίσκονται στο ναδίρ, και δεν γνωρίζουμε αν θα βελτιωθούν ή όχι το επόμενο διάστημα. Με τα σημερινά δεδομένα οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα χειροτερέψουν ακόμα πιο πολύ.

Κάθε μέρα που περνά, ο Ερντογάν εξελίσσεται σε ένα επικίνδυνο αντιδυτικό ηγέτη, που ενδυναμώνει τις σχέσεις του με τη Ρωσία, ενώ την ίδια στιγμή επιδιώκει να αναπτύξει δεσμούς με την Κίνα. Για τους Αμερικανούς και ειδικά το Κογκρέσο, η Τουρκία είναι μία εχθρική χώρα. Ας μην δίνουμε και μεγάλη σημασία στο «κύκνειο άσμα» των γραφειοκρατών για τη …στρατηγική σημασία της Τουρκίας. Οι πόλεμοι κερδίζονται πλέον με την τεχνολογία.

  • Οπότε, η τροπολογία, που κατέθεσε η βουλευτής Ντίνα Τίτους, θα μπορούσε να προχωρήσει και να γίνει μέρος του νόμου, που αφορά τον προϋπολογισμό.
  • Εάν οι «Γκρίζοι Λύκοι» χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση -όπως τους αρμόζει- θα είναι ένα ακόμα κτύπημα στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, τις οποίες για να κερδίσει χρειάζεται οπωσδήποτε τον Μπαχτσελί και τους «Γκρίζους Λύκους».

Ο ακροδεξιός εταίρος του, θα συμπεριληφθεί βεβαίως και αυτός στον κατάλογο των ηγετών τρομοκρατικών οργανώσεων. Όπως και να το δει κανείς, είναι ένα ισχυρό «πακέτο» πίεσης εναντίον της Τουρκίας και του Ερντογάν. Γι’ αυτό, πρέπει να είναι μαζική η προσπάθεια για να επιτευχθεί ο στόχος. Η Ομογένεια απέδειξε ότι μπορεί…

Αλλά, ακόμα και αν αποτύχει η προσπάθεια, η τροπολογία εναντίον των «Γκρίζων Λύκων», προσφέρει μία μεγάλη ευκαιρία στις ομογενειακές οργανώσεις -ειδικά αυτές που ασχολούνται μόνο με χοροεσπερίδες και ακριβά συνέδρια, όπως η ΑΧΕΠΑ-, να δραστηριοποιηθούν και να ενημερώσουν την αμερικανική κοινή γνώμη, για την τουρκική οργάνωση που ευθύνεται και για δολοφονίες. Έχει συμμετοχή σε πλείστες τρομοκρατικές ενέργειες.

Να θυμίσουμε ότι οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Μπαχτσελί. Τότε, οι δύο ηρωομάρτυρες τα έβαλαν με τον τουρκικό κατοχικό στρατό και έπεσαν μαχόμενοι…

Η τροπολογία της κ. Τίτους πρέπει να περάσει, πρέπει να γίνει μέρος του νόμου για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου. Και οι ακτιβιστές της Ομογένειας, πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια, όπως κάνουν πάντα, και να δουλέψουν για τον μεγάλο στόχο, όπως τον έθεσε η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Μπλίνκεν έδειξε το “αδύναμο” πρόσωπο της Αμερικής: Κοχλάζει η χώρα με την επιστροφή των Ταλιμπάν (και της τρομοκρατίας)…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: