Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η υποβολή του Πόθεν ‘Έσχες των Βουλευτών είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Προβάλλονται επίσης οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή για το Κυπριακό, η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τη προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση, οι αποφάσεις ασθενών COVID που υπογράφουν και φεύγουν από τα νοσοκομεία, οι αντεγκλήσεις στην ΕΔΕΚ και οι τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου για τη διαδοχή του και τον κορωνοϊό.

«Ξανά η κωμωδία του Πόθεν ‘Έσχες» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια» που γράφει, μεταξύ άλλων, ότι οι βουλευτές μπορούν να μεταβιβάσουν σε συζύγους και παιδιά τα περιουσιακά τους στοιχεία τα οποία σύμφωνα με τον νόμο δεν ελέγχονται. Αλλού αναφέρεται σε κεραυνούς του Αρχιεπισκόπου κατά Συνοδικών για τον κορωνοϊό και την διαδοχή του. Η «Α» αναφέρει σε άλλο θέμα ότι βαθαίνει ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Πόθεν ‘Έσχες…ό,τι να ‘ναι καταθέσεις, σπίτια, τάφοι» και γράφει ότι δημοσιοποιήθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των Βουλευτών χωρίς έλεγχο. Αλλού αναφέρεται σε ρήγμα που μυρίζει διάσπαση στην ΕΔΕΚ με αφορμή το εκλογικό συνέδριο. Ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ασθενείς COVID αρνούνται νοσηλεία και φεύγουν υπογράφοντας.

Mε τίτλο «Πόθεν έσχες κύριε Βουλευτή» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα για τους πλούσιους και φτωχούς με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αλλού προβάλλει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τα δημοτικά με σχετικές φωτογραφίες. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι φούλαραν οι φυλακές με άτομα από το Κονγκό.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πρώτο βιολί η κυβέρνηση στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» και αναφέρει ότι συνεχίζεται η αντικατάσταση μόνιμων υπαλλήλων με έκτακτους με μειωμένα ωφελήματα. Αλλού γράφει ότι παρουσιάζεται υπερπληθυσμός και προβλήματα στις εγκαταστάσεις σε διάφορα σχολεία. Η «Χ» προβάλλει επίσης την συνεδρίαση στη Βουλή για τους αγνοούμενους και αναφέρει ότι για χρόνια ο κατάλογος ήταν επτασφράγιστο μυστικό.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Τα κόμματα καταδικάζουν παρέμβαση ΗΒ» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι τα κόμματα αντέδρασαν με αφορμή τοποθετήσεις του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας για το Κυπριακό και τη μορφή λύσης.  Αλλού αναφέρει ότι συνταξιούχο ζευγάρι έλαβε λογαριασμό της ΑΗΚ ύψους 40 χιλιάδων ευρώ. Επίσης γράφει ότι ο τέως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επικρίνει τον νυν Πρόεδρο για ψεύδη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Κύπρου Χρυσόστομος “κόβει” τους μισθούς των ιερέων που καλούν τους πιστούς να μην εμβολιάζονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: