Γιατι δεν πρέπει να επιτραπεί στον Πούτιν να αλώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Η Αθήνα ας σηκώσει το …γάντι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία Ecumenical Patriarchate




ΣΧΟΛΙΟ του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ένας άθλιος πόλεμος εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και προσωπικά κατά του κ. Βαρθολομαίου.

Οι «εγκέφαλοι» αυτού του ανίερου πολέμου βρίσκονται στη Μόσχα και τα εκτελεστικά όργανα δρουν στην Αθήνα, τη Λευκωσία, αλλά και μέσα στην Ομογένεια της Αμερικής. Εκατοντάδες πληρωμένα «τρολς» ζουν ανάμεσα μας… Ύποπτες ιστοσελίδες υποστηρίζουν παθιασμένα τον Πούτιν και τη Ρωσική Εκκλησία.

Η έωλη δικαιολογία τους είναι ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αμερικανικής κυβέρνησης. Και αυτό επειδή αναγνώρισε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Θα έπρεπε τότε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Βαρθολομαίο ότι στην Ουκρανία παίζεται ένα μεγάλο γεωπολιτικό παιγνίδι και ίσως δεν θα έπρεπε να αναμειχθεί. Όμως, ο ίδιος πίστευε ακράδαντα ότι ήταν υποχρέωση του η αναγνώριση.

  • Η απόφαση του είναι σεβαστή και αφού την έλαβε, από αυτή την ιστοσελίδα τον υποστηρίζουμε, χωρίς να μας απασχολεί ο διπλωματικός πόλεμος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε αυτό που απαιτούν οι κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Δεν είναι μυστικό ότι για τη διαδοχή του κ. Βαρθολομαίου θα παιχθούν βρώμικα και ανάρμοστα παιγνίδια. Το θέμα της διαδοχής άνοιξε δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Βλακώδης η κίνηση των συνεργατών του, χωρίς αμφιβολία, να διαδίδουν ότι είναι ο επόμενος Πατριάρχης. Θέλω να ελπίζω ότι δεν τον συμβουλεύθηκαν πριν ξεκινήσουν τις κουβέντες για τη διαδοχή. Αν και γνωρίζω πως είναι ο «ηγέτης», που καθοδηγεί τα πάντα…

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι υγιής και ισχυρός και ότι λέγεται για την υγεία του ΔΕΝ είναι η αλήθεια. Συνεχίζει να ταξιδεύει εν μέσω της πανδημίας και να ενισχύει το θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο πρέπει να προστατευθεί. Επιθυμεί να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο την τελευταία εβδομάδα Οκτωβρίου, αν και πρέπει να το σκεφθεί ξανά.

Η επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον πρέπει να είναι ένας θρίαμβος για τον ίδιο και την Ορθοδοξία. Έτσι όπως θα γίνει τώρα, θα είναι μια απλή ιδιωτική επίσκεψη για να συναντήσει τον φίλο του πρόεδρο της Αμερικής. Τίποτα παραπάνω.

Δεν είναι επίσης μυστικό, ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Πατριάρχης της Μόσχας σχεδιάζουν να ελέγξουν το Φανάρι. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Πρέπει να παραμείνει ως έχει. Αν θέλετε να μιλήσουμε με πολιτικούς όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανήκει στη Δύση και υποστηρίζεται οικονομικά, και όχι μόνο, από την Ελλάδα. Όλοι οι άλλοι το εκμεταλλεύονται και επιθυμούν να το δουν να καταρρέει.

Είναι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση που του δίνει το δικαίωμα να αναπνέει. Και βεβαίως, είναι ανεκτίμητη η βοήθεια και η οικονομική υποστήριξη της Ομογένειας της Αμερικής.

Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύθηκε ποτέ το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Άλλες δυνάμεις επιχείρησαν να το πράξουν.

  • Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το Φανάρι, διότι η προστασία του είναι μείζον εθνικό ζήτημα. Πιστεύουμε ότι σύντομα πρέπει να κάνει μία καθαρή κουβέντα και με τον κ. Πούτιν και με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Και η Μόσχα και η Άγκυρα πρέπει να αφήσουν ήσυχο το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όλοι οι Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται πρέπει να σταθούν δίπλα στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Βεβαίως, δεν είναι αλάνθαστος. Ως άνθρωπος κάνει και αυτός λάθη. Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι λανθασμένος. Η αποστολή του κ. Ελπιδοφόρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή αποδείχθηκε λάθος. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί μοιραίο λάθος, διότι ο άνθρωπος ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. Το ποίμνιο του δεν τον εμπιστεύεται. Αντίθετα τον θεωρεί «ύποπτο».

Ακούσαμε από τους χρυσοπληρωμένους ανθρώπους του Αρχιεπισκόπου Αμερικής ότι πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του βρίσκεται η Μόσχα. Είναι βλάκες και αδιάντροποι. Η κριτική εναντίον του κ. Ελπιδοφόρου αφορά την «ανάρμοστη» σχέση του με τον Ταγίπ Ερντογάν και την δραστηριότητά του για να σταματήσει η κριτική προς τον Τούρκο πρόεδρο από συγκεκριμένους Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές.

Ας μην μπλέκουμε τα πράγματα. Η Ρωσία δεν είναι εναντίον του κ. Ελπιδοφόρου. Ο κ. Πούτιν για να ελέγξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα συνασπιστεί με τον φίλο του τον Ερντογάν. Δεν έχει άλλο τρόπο. Ακούτε κ. Αρχιεπίσκοπε; Γνωρίζουμε περισσότερα απ’ όσα νομίζετε.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τούτη η ιστοσελίδα υποστηρίζει με πάθος το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Την ίδια στιγμή πιστεύει ότι:

Πρώτον: Ο Πούτιν και η Ρωσική Εκκλησία πρέπει να αφήσουν ήσυχο τον κ. Βαρθολομαίο και να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο εναντίον του.

Δεύτερον: Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν κάνει για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Η μόνη του έγνοια είναι η διαδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη. Με τις πράξεις του εξυπηρετεί την Τουρκία και τη Ρωσία. Δεν εξυπηρετεί την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Τρίτον: Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει τις υποχρεώσεις της, αλλά να ζητά και λογαριασμό. Έδωσε δύο εκατομμύρια στον κ. Ελπιδοφόρο για τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. Να ζητήσει να πληροφορηθεί πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Εδώ και τώρα…

Τέταρτον: Οι Ιεράρχες του Φαναρίου πρέπει να σταματήσουν να δαγκώνουν το ελληνικό χέρι που τους υποστηρίζει και τους προστατεύει, και

Πέμπτο: Ο Λευκός Οίκος έχει υποχρέωση έναντι του Οικουμενικού Πατριάρχη. Πρέπει να τον προστατεύσει από τους Τούρκους και τους Ρώσους.

Το Πατριαρχείο πρέπει να παραμείνει ελληνικό για να μπορεί να παίζει τον οικουμενικό του ρόλο. Αυτή είναι και η τελευταία μας κουβέντα. Όσον αφορά τον κ. Ελπιδοφόρο, η Ομογένεια δεν θα του επιτρέψει να την μετατρέψει σε υποχείριο της Τουρκίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μερικοί Μητροπολίτες στην Κύπρο έχουν ξεπεράσει σε φιλορωσισμό και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Έφτασε η ώρα να αλλάξουν ρότα και να σταματήσουν να παίζουν το παιγνίδι της Μόσχας εναντίον του κ. Βαρθολομαίου. Είναι ήδη εκτεθειμένοι με τις πράξεις τους.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Κύριε Πρωθυπουργέ, κάνετε λάθος: Ο κ. Ελπιδοφόρος ακόμα και σήμερα καλύπτει την κατοχική Τουρκία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: