Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά που ξέσπασε μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου στην Πάφο

Σε ενεργοποίηση το Σχέδιο Δράσης Ίκαρος 2 για την φωτιά δίπλα στο χωριό Σίμου στην Πάφο. ΚΥΠΕ, Κ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ




Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου της επαρχίας Πάφου γύρω στις 11:50 το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικές εστίες σε αγροτική περιοχή και εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν τρία οχήματα, δύο οχήματα από το Τμήμα Δασών, ένα όχημα από το Ταμείο Θήρας και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Φλόγα 1 και Φλόγα 2.

Η πυρκαγιά δίπλα στο χωριό Σίμου μαίνεται εκτός ελέγχου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή, προσθέτοντας πως για την κατάσβεση της φωτιάς έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Ο κ. Κεττής ανέφερε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν μεμονωμένες κατοικίες. Συνολικά είπε στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν από την πυροσβεστική υπηρεσία, 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς επαρχίας Πάφου.

Ακόμη 4 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και 1 προωθητής γαιών από το Ταμείο Θήρας. Επίσης 1 φορητή μονάδα πυρόσβεσης και 2 προωθητές γαιών από την επαρχιακή διοίκηση.

Επιπρόσθετας σύμφωνα με τον κ. Κεττή επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα (7 για κατάσβεση και 1 της Ε.Φ. για τον εναέριο συντονισμό.

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και των δυνατών ανέμων που πνέουν στο μέρος.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς έχει γίνει ενεργοποίηση του Σχεδίου Δράσης «Ίκαρος 2».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Πάφος, Κύπρος 

Πολύ καλή πράξη: Σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα συμμετείχε η Πρέσβειρα των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: