Έκθεση φωτογραφίας αγνοούμενων Ουιγούρων: Το Πεκίνο κατηγορεί την Ουάσιγκτον για «φτηνά πολιτικά παιχνίδια»

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από πορεία διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής της Κίνας με τους Ουιγκούρους, μουσουλμάνους κατοίκους στα δυτικά της χώρας. EPA, ERDEM SAHIN μέσω ΚΥΠΕ




Η Κίνα κατηγόρησε χθες τις ΗΠΑ για «φτηνά πολιτικά παιχνίδια» με την υποστήριξη της Ουάσιγνκτον σε μια έκθεση φωτογραφίας έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη με εικόνες δεκάδων ανθρώπων να αγνοούνται ή να φέρονται να κρατούνται σε κινεζικά στρατόπεδα κράτησης στην Σιντζιάνγκ.

Σε μια ανακοίνωση που έστειλε σε δημοσιογράφους, η διπλωματική αποστολή της Κίνας στη Γενεύη κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι «επιχειρεί να αποκομίσει οφέλη διαδίδοντας παραπληροφόρηση για την Κίνα. Έχει ξεπεράσει τα υποτυπώδη ηθικά όρια επιτιθέμενη σε άλλους», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Η συμβουλή στις ΗΠΑ είναι να ενεργήσουν ως μια αξιοπρεπής δύναμη και να επενδύσουν τους πόρους τους στη βελτίωση της ευημερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του αμερικανικού λαού, αντί να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα άλλων χωρών και να παίζουν φτηνά πολιτικά παιχνίδια».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Γενεύη, United Nations

Η Γαλλία με συμβολικές κινήσεις δείχνει τη δυσαρέσκεια της προς τις ΗΠΑ, μετά την AUKUS

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: