Δημόσια, ξεκάθαρη αποδοκιμασία του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Photo Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, στη ΓΓ Eνημέρωσης, Πέμπτη ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Παρά τις διαρροές προηγούμενων ωρών περί του αντιθέτου, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημόσια και απόλυτη αποδοκιμασία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Ερωτώμενος σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για τις συναντήσεις του Ελπιδοφόρου με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν και τον κατοχικό υποχείριό του Ερσίν Τατάρ σε καθαρά προπαγανδιστικά εγκαίνια κτιρίου στη Νέα Υόρκη, ήταν λιγόλογος αλλά σαφής:

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του αρχιεπισκόπου. Η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της».

Στο δε συμπληρωματικό ερώτημα αν θα τον συναντήσει στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ήταν στον αρχικό σχεδιασμό είπε: «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση. Προκύπτουν διάφορα, Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Οι απαντήσεις αυτές αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της Hellas Journal που από χθες ακόμη έχει επισημάνει τόσο τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας κατά του αρχιεπισκόπου Αμερικής, όσο και την ακύρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης.

Το μόνο που μένει, όπως έχει επισημανθεί, στον Ελπιδοφόρο είναι να περιμένει για photo opportunity τον Έλληνα πρωθυπουργό έξω από τον νέο ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero.

Και αυτό όπως φαίνεται είναι αβέβαιο.

Ο Πρωθυπουργός είναι έντονα δυσαρεστημένος με τον Ελπιδοφόρο: Ακύρωσε επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: