Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξομολογείται για το σύνδρομο Άσπεργκερ: «Βάσανο ο κόσμος μου, δεν μπορώ να χαλαρώσω» [video]

Photo Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. Screenshot via Youtube YourTipsterGR




Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια από τότε που έγινε γνωστό ότι διαγνώστηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ.

Μαζί με τη σύζυγό του, Έλια Παπαηλίου, μίλησε για την περιπέτειά του στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega «Χαμογέλα και πάλι», εξηγώντας ότι βρίσκεται στο αρχικό στάδιο του αυτισμού, κάτι που ανακάλυψε μετά την επίσκεψή του σε ειδικό ψυχικής υγείας. Ο πρώην μπασκετμπολίστας εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι η πιο ελαφριά μορφή του φάσματος του αυτισμού.

«Συμβουλεύτηκα ειδικό ψυχικής υγείας. Όταν του είπα τις συμπεριφορές, μου ανακοίνωσε ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και το αποδέχτηκα. Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με τέτοιο σύνδρομο. Δεν μπορώ να χαλαρώσω, θέλω να το δουλέψω. Σκέφτομαι 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμα και όταν κοιμάμαι, μπορεί να σκέφτομαι» εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Η σύζυγός του, Έλια Παπαηλίου, μίλησε με συγκινητικά λόγια για την καθημερινότητά τους και είπε πως «τα τελευταία χρόνια είχα την υποψία ότι ο Δημήτρης έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Έκανα τρία χρόνια ψυχανάλυση και ο γιατρός μου κάποιες φορές γνώρισε τον Δημήτρη και μου έκανε μία συζήτηση, λέγοντάς μου ότι ο σύζυγός μου ότι μπορεί να είναι στο φάσμα.

Δεν φοβήθηκα γιατί τον γνωρίζω τόσα χρόνια και έχουμε κάνει οικογένεια. Στην καθημερινότητά του ο Δημήτρης χρειάζεται χρόνο με τον εαυτό του, τον κουράζει αν προσπαθώ να του πω κάτι για πολλή ώρα. Δεν είναι τόσο κοινωνικός».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αναφέρθηκε και στη στιγμή που ο Νίκος Γκάλης έκλαψε, όταν του μίλησε για την ιστορία του. «Πού να ζούσε και ο πατέρας μου, να του πω ότι έκανα τον Γκάλη να κλάψει. Που όταν έπαιζε ο Γκάλης, ο πατέρας μου με σήκωνε να κάνω το τηλεκοντρόλ για να τον δούμε».

Πληροφορίες από MEGA

Ο Μπρους Ντίκινσον (Iron Maiden) ανέρρωσε και προειδοποιεί: Δεν είναι απλή γρίπη, εμβολιαστείτε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: