Τσεχία: Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση επιβατηγών τρένων

Photo epa09393880 Το σκηνικό της σύγκρουσης τρένων στο χωριό Μίλαβτσε, της Τσεχίας, στις 04 Αυγούστου 2021. Σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση. EPA/MARTIN DIVISEK μέσω ΚΥΠΕ




Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Τετάρτη κατά τη σύγκρουση δύο επιβατηγών τρένων στο χωριό Μίλαβτσε, στη δυτική Τσεχία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

«Δεκάδες τραυματίες έχουν αναφερθεί στο σημείο. Βοηθάμε στην εκκένωση των επιβατών στο δυστύχημα» ανέφερε η τσεχική αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας πως το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Υπάρχουν τώρα 31 άνθρωποι που η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο οι οποίοι λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, έξι άνθρωποι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και τρεις οι οποίοι απεβίωσαν», δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο iRozhlas.cz η Μαρία Σβομπόντοβα, εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης στην περιοχή του Πίλζεν.

Μία από τις αμαξοστοιχίες ήταν η Ex 351, που συνδέει το Μόναχο με την Πράγα – η άλλη ένα περιφερειακό τρένο που συνδέει τις τσεχικές πόλεις Πίλζεν και Ντομάζλιτσε.

Ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών Κάρελ Χάβλιτσεκ δήλωσε πως «η Ex 351 παραβίασε το σήμα και συγκρούστηκε με το περιφερειακό τρένο». «Η κατάσταση είναι σοβαρή», πρόσθεσε, λίγο προτού μεταβεί επί τόπου.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Τσεχία τον Ιούλιο του 2020.

Πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πράγα, Τσεχία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να πυροδοτήσει χειροβομβίδα στην έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: