Το ελληνικό ΥΠΕΞ απορρίπτει το τουρκικό διάβημα: Να φυλάτε τα σύνορά σας από διακινητές

File Photo: Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Στο σύνολο τους απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με το φερόμενο περιστατικό στον Έβρο η Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η ελληνίδα επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, και απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τους εν λόγω ισχυρισμούς που δημοσιεύτηκαν αρχικά σε μερίδα του τουρκικού Τύπου και έσπευσε γρήγορα να υιοθετήσει  η τουρκική διπλωματία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, «η Ελληνίδα επιτετραμμένη επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η Αθήνα διέψευσε από την πρώτη στιγμή τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τουρκικός Τύπος αναφορικά με περιστατικό πυροβολισμού στον Έβρο.

Μάλιστα πηγές ανέφεραν ότι καμία τέτοια υπόθεση δεν έχει απασχολήσει είτε το κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ είτε το συντονιστικό της ΕΛ.ΑΣ., και έκαναν λόγο για fake news και προβοκατόρικες ενέργειες.

Το μεσημέρι της Κυριακής, η Αγκυρα είχε προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τις ελληνικές πρεσβευτικές αρχές στην Αγκυρα.

Στο διάβημα, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά δίκτυα, το τουρκικό ΥΠΕΞ ζήτησε τη διερεύνηση του περιστατικού καθώς και να πληροφορηθεί για την έκβασή του.

Ζήτησε επίσης τη σύλληψη και τιμωρία του δράστη καθώς και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων συμβάντων στο μέλλον.

Οσμή προβοκάτσιας 

 

Τα τουλάχιστον περίεργα και με έντονη οσμή προβοκάτσιας δημοσιεύματα που φιλοξένησε μερίδα του τουρκικού Τύπου -μεταξύ των οποίων και η σκληροπυρηνική Υeni Safak- έκαναν λόγο για νεκρό Τούρκο πολίτη από πυρά που υποτίθεται ρίχθηκαν εναντίον του από την ελληνική πλευρά των συνόρων του Εβρου.

Το δημοσίευμα της Yeni Safak

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων «από άνδρες που φορούσαν πολιτικά».

Τα τουρκικά δημοσιεύματα, τοποθετούν το περιστατικό το απόγευμα του Σαββάτου στην όχθη του ποταμού Έβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της ευρύτερης περιοχής της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε σε κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Υπουλα τουρκικά δημοσίευματα για νεκρό Τούρκο πολίτη από ελληνικά πυρά στα σύνορα του Εβρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: