Σεΐχηδες και ολιγάρχες «σφάζονται» στα πόδια του Μέσι: Σφήνα Αμπράμοβιτς στην Παρί

Ο Λιονέλ Μέσσι είναι παρελθόν για την Μπαρτσελόνα. Κρέμασε τη φανέλα και τα παπούτσια της ισπανικής ομάδας… EPA, Andreu Dalmau




Και ενώ όλοι στο Παρίσι περιμένουν τον Λιονέλ Μέσι φούντωσαν ξαφνικά οι φήμες για πρόταση μαμούθ από την πλευρά του Ρώσου ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς που θέλει να τον «κλέψει» από τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί και την Qatar Sports Investments της Παρί.

Αφού αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα την Κυριακή, ο Λιονέλ Μέσι ο ποδοσφαιρικός κόσμος παρακολουθεί την παραμικρή κίνηση του 34χρονου Αργεντινού, ενώ χθες (08/08) το απόγευμα, δεκάδες φίλαθλοι των Παριζιάνων, τον περίμεναν στο αεροδρόμιο Le Bourget, στα βόρεια του Παρισιού. Μάταια…

Ο «ψύλος» όμως, κινείται σε ρυθμούς που αποφασίζει ο ίδιος, επιλέγοντας να περάσει ένα Σαββατοκύριακο ως ελεύθερος παίκτης. Και τις επόμενες ώρες αναμένεται να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του, που κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και η υπογραφή συμβολαίου με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Μέσι παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πως «η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μία πιθανότητα», την ώρα που ο γαλλικός σύλλογος του προσφέρει «ηγεμονικό» συμβόλαιο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση, καθώς η οικονομική ευρωστία των ιδιοκτητών και η χαλάρωση των οικονομικών κανόνων της UEFA για το fair play, κατέστησαν δυνατή μια πρόταση που κανείς δεν φανταζόταν στις αρχές του καλοκαιριού.

Με τον έξι φορές νικητή της «Χρυσής Μπάλας», μαζί με τον Νεϊμάρ και τον Κιλιάν Μπαπέ, η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, πραγματοποιώντας το απόλυτο όνειρο των Καταριανών ιδιοκτητών.

Οι περισσότεροι παίκτες στο γαλλικό πρωτάθλημα, που μίλησαν γι΄ αυτό το ενδεχόμενο, εμφανίσθηκαν ενθουσιασμένοι στην προοπτική ένταξης του Μέσι στο σαμπιονά, ενώ ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Αργεντινού προπονητή της Μαρσέϊγ, Χόρχε Σαμπαόλι: «Θα ήταν υπέροχο για την Ligue 1, είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμου. Το γαλλικό ποδόσφαιρο έχει κερδίσει πολλά, έχει αναπτυχθεί πολύ τις τελευταίες σεζόν. Θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς να παίξουμε εναντίον του».

Έως 10 παίκτες διώχνει η Παρί για να χωρέσει ο Μέσι

Παρά το γεγονός ότι ο Λιονέλ Μέσι είναι ελεύθερος συμβολαίου, η απόκτηση του έχει κόστος. Και αυτό, το γνωρίζουν άριστα οι παράγοντες της Παρί Σεν Ζερμέν, με αποτέλεσμα μία τέτοια κίνηση, να τους βρίσκει απόλυτα προετοιμασμένους.

Την ώρα που οι φίλοι του γαλλικού ποδοσφαίρου, ετοιμάζονται ν΄ απολαύσουν τον διάσημο Αργεντινό στα γήπεδα των ομάδων τους, οι διοικούντες την Παρί Σεν Ζερμέν, εκπονούν τον σχεδιασμό που θα καταστήσει εφικτή την απόκτηση του Μέσι.

Δεδομένου ότι το συμβόλαιο (σ.σ. για 2+1 χρόνια) που έχουν προτείνει στον «ψύλο», προβλέπει ετήσιες αποδοχές ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, οι ιθύνοντες του γαλλικού συλλόγου πρέπει να μειώσουν το μισθολογικό κόστος της ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλεέιται ν΄ αποχωρήσουν από την Παρί ΣΖ, ακόμη και δέκα (!) ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με το «Athletic», οι εν λόγω ποδοσφαιριστές, είτε θα παραχωρηθούν με ελεύθερη μεταγραφή, είτε με την μορφή δανεισμού, προκειμένου να υπάρξει μισθολογικός… χώρος για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Και όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, επικρατέστεροι να φύγουν από την Παρί ΣΖ, θεωρούνται οι Ντιαλό, Κέχρερ, Γκεγιέ, Ραφίνια, Σαράμπια, Περέϊρα, την ώρα που ο Κουρζαβά οδεύει ήδη προς Τουρκία, ενώ υποψήφιοι όπως ο Ικάρντι και ο Ερέρα, έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η μεταγραφή Μέσι και το… Χρηματιστήριο

Η πιθανή απόκτηση του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν, έχει άμεσο αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο! Οπως έγινε σήμερα γνωστό, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, οι μετοχές εταιρειών που σχετίζονται με το γαλλικό ποδόσφαιρο, παρουσίασαν αύξηση, καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες, ότι ο Αργεντινός σταρ του ποδοσφαίρου, θα ενταχθεί στο δυναμικό των «πρωτευουσιάνων».

Ειδικότερα, οι μετοχές της Λιόν, παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 0,9%, ενώ οι μετοχές του τηλεοπτικού ομίλου TF1 και της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Canal Plus, Vivendi, είχαν αύξηση κατά 1,3% και 0,2%, αντίστοιχα, δεδομένου ότι, η απόκτηση του Μέσι, θα αυξήσει τα συνολικά ποσοστά τηλεθέασης του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Μικραίνει κατά 137 εκατ. ευρώ η Μπαρτσελόνα

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να ρίξει κατά περίπου 137 εκατ. ευρώ την αγοραστική αξία της καταλανικής ομάδας, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία “Brand Finance”, η οποία προβλέπει πως θα υπάρξει μείωση ύψους 11% σε σύγκριση με την τρέχουσα αποτίμηση του κλαμπ (1,266 δις ευρώ).

Η μεγαλύτερη πτώση θα επέλθει στα εμπορικά εισοδήματα της «Μπάρτσα», τα οποία αναμένεται να μειωθούν κατά 77 εκατ. ευρώ, με αποκορύφωμα τις πωλήσεις στις φανέλες και στα άλλα προϊόντα του κλαμπ που είχαν τη «σφραγίδα» και το όνομα του Αργεντινού, όπου οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 43 εκατ. ευρώ!

Σημαντική πτώση αναμένεται και στις εισπράξεις της Μπαρτσελόνα στις ημέρες των αγώνων, όπου υπολογίζεται πως θα χάσει περίπου 17 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση «Brand Finance Football 50/2021», η Μπαρτσελόνα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό brand στον κόσμο, έχοντας μπροστά της μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης, η αξία της οποίας αποτιμάται στα 1,276 δις ευρώ.

«Η παρουσία του Μέσι στη Μπαρτσελόνα επέτρεψε αναμφίβολα στον σύλλογο να προσελκύσει οπαδούς, συνδρομητές, καλύτερους παίκτες, προπονητές, επιχειρηματικές συμφωνίες και να κερδίσει τρόπαια. Η αποχώρησή του μπορεί να κοστίσει πολύ στον σύλλογο και να προκαλέσει μια οδυνηρή πτώση της αξίας της» εξήγησε η Τερέζα ντε Λέμους, διευθύνουσα σύμβουλος της “Brand Finance” στην Ισπανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία
Βαρκελώνη, Ισπανία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Ο Ρoμέλου Λουκάκου επιστρέφει στο Νησί: Εξετάσεις και υπογράφει στην Τσέλσι για 115 εκατ. ευρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: