Πεδίο μάχης το Σύνταγμα στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών: Χημικά, πέτρες, “κλεφτοπόλεμος” και 47 προσαγωγές

File Photo: Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 8 το βράδυ μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών.

  • Μετά την λήξη των επεισοδίων η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε 47 προσαγωγές.

Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος είναι αποπνικτική, καθώς η αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από ομάδα αντιεμβολιαστών.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν επίσης βομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στο Σύνταγμα έκανε την εμφάνιση της και Αύρα της αστυνομίας η οποία απομάκρυνε με την εκτόξευση νερού τους διαδηλωτές.

Περίπου επί μία ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, καθώς οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους, ενώ συνέχιζαν τον πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς οι οποίοι τους καταδίωκαν εκτοξεύοντας δακρυγόνα.

Οι αντιεμβολιαστές πραγματοποιούσαν από νωρίς το απόγευμα  συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη . Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν εναντίον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, των μέτρων της κυβέρνησης και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Με τις Ελληνικές σημαίες και τα πανό στα χέρια, οι διαδηλωτές  στο Σύνταγμα  φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολίου και των μέτρων της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο είχε καλέσει η κίνηση «Ελεύθεροι Ξανά» που έχει συγκροτήσει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης.

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών έγινε το απόγευμα στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Την 18.00 ώρα σήμερα (Κυριακή 29 Αυγούστου 2021), μετά από κάλεσμα, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων Οργανώσεων και διαδικτυακών Ομάδων, για συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα “Οι Έλληνες δεν δέχονται υποχρεωτικές και υποταγές – όχι στον εμβολιασμό”, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 7.500 περίπου ατόμων στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Την 20.15 ώρα, ομάδα ατόμων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη επιτέθηκε με ρίψη μολότοφ, φωτοβολίδων, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων, στις Αστυνομικές Δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, με πρόθεση να τις διασπάσουν και να κατευθυνθούν προς τα σκαλοπάτια που οδηγούν στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων, ενώ μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και στους πέριξ δρόμους και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν και αυτές.

Από τις Αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 47 άτομα στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η οποία επιλαμβάνεται προανακρίσεως.

Για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών”.

 

Ακολουθήστ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: