Ο Ομπάμα γίνεται 60 αλλά το πάρτι του προκαλεί αντιδράσεις στους Ρεπουμπλικανούς

File Photo: Ο πρώην πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. EPA, BIDEN HARRIS CAMPAIGN / HANDOUT




Αν και σκοπεύει να γιορτάσει τα 60α γενέθλιά του τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες για την covid-19, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δέχεται επικρίσεις  κυρίως από τους Ρεπουμπλικάνους– για τη πρόθεσή του να διοργανώσει πάρτι γενεθλίων εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας εξαιτίας του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Το πάρτι του Ομπάμα, που γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας στο γνωστό θέρετρο «Μάρθα Βίνγιαρντ» ακολουθώντας όλους τους κανόνες που προβλέπει το Κέντρο Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται ο αμερικανικός Τύπος.

Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, όλοι οι καλεσμένοι στο πάρτι θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 και να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Επίσης η γιορτή θα γίνει σε εξωτερικό χώρο, ενώ παρών θα είναι και ένας «συντονιστής covid», ο ακριβής ρόλος του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί.

Ωστόσο ο Ρεπουμπλικάνος κοινοβουλευτικός Τζιμ Τζόρνταν, υποστηρικτής του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ειρωνεύτηκε τον Ομπάμα στο Twitter λέγοντας ότι οι Δημοκρατικοί, «αν επρόκειτο για το πάρτι γενεθλίων του Τραμπ», θα κατήγγειλαν «ένα επικίνδυνο γεγονός υπερμετάδοσης» και θα σχολίαζαν ότι οι διοργανωτές μιας τέτοιας συγκέντρωσης «σκοτώνουν ανθρώπους».

«Ισχύουν εξαιρέσεις για τις γιορτές στις οποίες συμμετέχουν οι πλούσιοι, φιλελεύθεροι διάσημοι;», διερωτήθηκε η Ρόνα ΜακΝτάνιελ επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων.

«Οι δημοκρατικοί θα απαιτήσουν ο Ομπάμα να ζητήσει από όλους τους καλεσμένους του να φορούν μάσκα;», σχολίασε ο Λανς Γκούντεν, επίσης Ρεπουμπλικάνος.

«Ο πρώην πρόεδρος, που στηρίζει την εκστρατεία ανοσοποίησης και τον σεβασμό των συστάσεων των ειδικών δημόσιας υγείας, τις εφαρμόζει σίγουρα και ο ίδιος», απάντησε η Τζεν Ψάκι εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τονίζοντας τα μέτρα που θα ληφθούν για το πάρτι.

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν προβλέπεται να συμμετάσχει στη γιορτή αυτή.

Η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις και έχει βρεθεί συχνά στα πρωτοσέλιδα του Τύπου μετά τη διοργάνωση στον Λευκό Οίκο εκδηλώσεων στις οποίες δεν τηρούνταν τα υγειονομικά μέτρα ή τη διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων στην κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού και προτού εγκριθούν εμβόλια κατά της covid-19.

Περίπου 12 άτομα, ανάμεσά τους και ο ίδιος ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, πιστεύεται ότι είχαν μολυνθεί από κορωναϊό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο προς τιμή της δικαστή Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ, όταν διορίστηκε από τον Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Tα μυστήρια του Καπιτωλίου: Και 4η αυτοκτονία αστυνομικού που είχε αντιμετωπίσει την εισβολή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: