Μεγάλος αριθμός ασθενών με Covid στη ΜΕΘ της Κύπρου, αλλά διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νοσηλευτήρια

Διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια της Κύπρου, αλλά είναι μεγάλος ο αριθμός στη ΜΕΘ, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου. Φωτογραφία μέσω του ΚΥΠΕ




Διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια με τους ασθενείς με COVID, ενώ μεγάλος αριθμός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λέει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου.

Στο μεταξύ ο Οργανισμός ετοιμάζεται να ανταποκριθεί, αν χρειαστεί, για το Φθινόπωρο, αν θα υπάρξουν αυξημένα κρούσματα.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια αξιολογείται καθημερινά. «Νοσηλεύεται ένας μεγάλος αριθμός στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Βλέπουμε μια σταθεροποίηση του αριθμού των νοσηλευόμενων σε κοινούς θαλάμους με μερικά σκαμπανεβάσματα κάποιες ημέρες. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση και θα δούμε και μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων», σημείωσε.

Το ανησυχητικό, ανέφερε, είναι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των νοσηλευόμενων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήταν αναμενόμενο γιατί όπως σημείωσε, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι η τελευταία μονάδα, η οποία κάνει εξιτήρια και ο χρόνος παραμονής των ασθενών είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι σε κοινούς θαλάμους.

Ο κ. Χαριλάου υπενθύμισε το διάταγμα που είναι σε ισχύ που αναβάλλει όλα τα ψυχρά μη επείγοντα περιστατικά τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα επείγοντα περιστατικά γίνονται και χειρουργούνται και υπάρχουν εισαγωγές, αλλά τα μη επείγοντα βάσει του διατάγματος δεν γίνονται ούτε στον δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε.

Όσον αφορά το Φθινόπωρο, είπε πως γίνεται προετοιμασία. «Υπάρχει ένα σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη διαθεσιμότητα κλινών για COVID. Σε περίπτωση που το Φθινόπωρο θα έχουμε νέο κύμα ο Οργανισμός είναι πανέτοιμος στο να αναδιπλώσει το σχέδιο δράσης, το οποίο έχει και φαίνεται ότι είναι ενισχυμένο ώστε να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση», πρόσθεσε.

Για μείωση ισχύος του Cyprus Flight Pass: Δυσαρεστημένοι οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: