Η φοβερή επιστολή του πατέρα του Μπόρις Τζόνσον για την Ελλάδα: Η μεγάλη αγάπη του για το Πήλιο

Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, στο αγαπημένο του Πήλιο. Η φωτογραφία είναι του Δημήτρη Καρεκλίδη του Magnesia News




Σε επιστολή του στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ο Στάνλεϊ Τζόνσον (Staley Johnson), πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον (Boris Johnson), έγραψε:

Πριν από είκοσι χρόνια, η γυναίκα μου και εγώ χτίσαμε ένα σπίτι στην Ελλάδα, στην υπέροχη δασώδη χερσόνησο του Πηλίου, που οριοθετείται ανατολικά από το Αιγαίο Πέλαγος και δυτικά από τον Παγασητικό κόλπο.

Θα πάμε εκεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, αν και το ταξίδι μου πέρυσι, ομολογώ, ήταν λίγο επίπονο. Έπρεπε να μεταβώ τον Ιούλιο για να ετοιμάσω το σπίτι μας για ενοικίαση τον Αύγουστο. Αλλά υπήρχαν δύο προβλήματα. Πρώτον, υπήρχε κυβερνητική οδηγία ενάντια στα «μη αναγκαία» ταξίδια. Δεύτερον, δεν υπήρχαν πτήσεις προς Αθήνα.

Πήρα τηλέφωνο μια Ελληνίδα δημοσιογράφο που εργαζόταν στο Λονδίνο. “Είναι αλήθεια”, είπε, “ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις απευθείας πτήσεις”.

Όταν κατέβασα το τηλέφωνο, θυμήθηκα ότι είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη λέξη “απευθείας”. Δύο ημέρες αργότερα, πέταξα με τη Wizz Air στη Σόφια και με μια συνδεόμενη πτήση στην Αθήνα, κάτι το οποίο ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού βγήκε στην τηλεόραση για να εξηγήσει ότι ήταν απολύτως νόμιμο.

Λοιπόν, όλα αυτά είναι περασμένα. Κατά ειρωνικό τρόπο, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους το Κοινοβούλιο ενέκρινε το «παραθυράκι του Stanley Johnson» αποφασίζοντας ότι, ακόμη και αν η κυβερνητική οδηγία είναι να «αποφεύγονται τα μη απαραίτητα ταξίδια», τα ταξίδια στο εξωτερικό με σκοπό τη διαχείριση εξοχικής κατοικίας είναι πλέον νομικά αποδεκτά.

Ίσως η κυβέρνηση να κάνει πάλι την Ελλάδα έναν εύκολο προορισμό διακοπών. Ελπίζω βεβαίως να το κάνουν.

ΠΗΓΗ: The TelegraphStanley Johnson – I hope they make Greece an easy holiday destination again

Έντονη κριτική στον Ερντογάν για τις φωτιές… Αλλά αυτός ρίχνει σακούλες με τσάι στους πυρόπληκτους!

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: