Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Το χάος που επικρατεί στο Αφγανιστάν μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν και οι επιπτώσεις για την Κύπρο είναι το θέμα που επικρατεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι μεταξύ άλλων η διαχείριση της πανδημίας με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ο τουρισμός, το σύστημα φωτοεπισήμανσης και η ολοκληρωμένη δομή ελεγχόμενης φιλοξενίας μεταναστών στην Μεννόγια.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “SOS για μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν εκπέμπει η Κύπρος” γράφει ότι έμπρακτη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση πιθανών προσφυγικών ροών από το Αφγανιστάν κυρίως μέσω Τουρκίας ζητά η Κύπρος μαζί με άλλα κράτη. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Ρωσία κρατά ζωντανό τον τουρισμό μας. Επίσης, αναφέρει ότι από την Εθνική Τράπεζα φεύγουν με σχέδιο πέραν των 110 υπαλλήλων.

“Ντόμινο εξελίξεων που αγγίζει και την Κύπρο” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας  “Πολίτης” όπου γράφει ότι η επικράτηση των Ταλιμπάν και η μετατροπή της χώρας σε Ισλαμικό Κράτος έχει ευρύτερες γεωπολιτικές παραμέτρους που δεν αφήνουν ανεπηρέαστη ούτε την Κύπρο. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ξεκαθαρίζει το σκηνικό για τα σχολεία και ότι πονοκέφαλος είναι οι μαθητές που αρνούνται να προβαίνουν σε rapid tests. Γράφει ακόμη για το σύστημα φωτοεπισήμανσης και ότι τίθενται πολύ σύντομα σε πιλοτική λειτουργία οι πρώτες κάμερες.

“Ο Φιλελεύθερος” με τίτλο “Εκστρατεία για τους μαθητές” γράφει ότι οριοθετούνται σήμερα οι εμβολιασμοί στα σχολεία σε σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας και επιτροπής γιατρών. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο χάος που επικρατεί στο Αφγανιστάν και σημειώνει ότι χιλιάδες πολίτες φεύγουν να σωθούν από τους Ταλιμπάν. Ο `Φ` γράφει επίσης ότι στήνεται η πρώτη ολοκληρωμένη δομή ελεγχόμενης φιλοξενίας μεταναστών στην Μεννόγια και ότι τον Σεπτέμβρη αρχίζει η πρώτη φάση και το 2022 θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

“Στο έλεος των Ταλιμπάν από χθες ο αφγανικός λαός” είναι ο τίτλος της “Χαραυγής” σήμερα όπου γράφει ότι το αμερικανικό όνειρο έγινε εφιάλτης, υπάρχουν σκηνές χάους στην Καμπούλ και ότι ανησυχεί η Δύση και δη η ΕΕ για τις μεταναστευτικές ροές. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι φθάσαμε στα όρια μας διεμήνυσαν οι Μορφίτες στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τις πρεσβείες των 5 του ΣΑ του ΟΗΕ επιδίδοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας για συνεχιζόμενη κατοχή. Γράφει επίσης για την 17η Αυγούστου 1974 μέρα του μεγάλου μακελειού στο Παλαίκυθρο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Χάος στην Καμπούλ εν μέσω φυγής” γράφει για χιλιάδες πολίτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που έψαχναν απελπισμένα να φύγουν μετά που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα.  Αναφέρει επίσης ότι επιστήμονες προειδοποίησαν τον κόσμο να μην εφησυχάζει από τα ψηλά ποσοστά εμβολιασμών καθώς η μετάλλαξη Δέλτα καθιστά την ανοσία της αγέλης δύσκολη. Γράφει ακόμη ότι το Ισραήλ ζητά από Κύπρο και άλλες χώρες βοήθεια για κατάσβεση πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθηνά Αρσαλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: