Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ο αντίκτυπος που είχε στα φαρμακεία η κατάργηση των δωρεάν τεστ αντιγόνου, η θέση του Ρώσου Προέδρου σε σχέση με το Βαρώσι και  η απεργία στο λιμάνι Λεμεσού είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα  των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η “Αλήθεια” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Και ο Πούτιν κατά Ερντογάν” γράφει ότι και η Ρωσία προστέθηκε από χθες στις χώρες που καταδικάζουν τις τουρκικές μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια χαρακτηρίζοντας τις απαράδεκτες. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει για “διπλωματία εμβολίων” μέσω της κυπριακής ναυτιλίας με στόχο να γίνει η Κύπρος κόμβος εμβολιασμού πληρωμάτων. Επίσης, γράφει για παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας για άρση της απεργίας στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Το κόστος των 10 ευρώ μείωσε δραστικά τα rapid tests” γράφει ότι ο τερματισμός του προγράμματος για δωρεάν rapid tests έφερε μείωση στον αριθμό των εξετάσεων που διενεργούνται καθημερινά και των κρουσμάτων που εντοπίζονται. Αλλού γράφει για τα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών με αμοιβές ετησίως ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Αναφέρεται και στη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου και γράφει ότι επιμένει ανωμοτί ότι είναι αθώος.

“Χάος κτύπησε στα φαρμακεία” είναι ο τίτλος του “Φιλελεύθερου” που γράφει ότι σήκωσαν το βάρος της κατάργησης των δωρεάν τεστ και καταβάλλουν προσπάθειες να ενισχυθούν. Γράφει ότι τα σκουλήκια ‘έφαγαν΄ τη στέγη της εκκλησίας της Χρυσορρογιάτισσας στην Πάφο και οι ζημιές ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο. Αλλού αναφέρει ότι είναι άνω κάτω τα κόμματα για την κρατική χορηγία και ότι πρέπει να επιστρέψουν χρήματα.

Με τίτλο “ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ζητούν εκ νέου κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας” η “Χαραυγή” γράφει ότι σε επ`αόριστον απεργία κατήλθαν από χθες οι εργαζόμενοι στην DP World στο λιμάνι Λεμεσού. Γράφει ακόμη ότι υπό το βάρος απειλών τα πρώτα ραντεβού εμβολιασμού για παιδιά και ότι παιδίατροι δέχθηκαν απειλές από γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Γράφει επίσης για ουρές για τα rapid test των 5 ευρώ και ότι απροετοίμαστα είναι τα φαρμακεία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Αγώνας για κάλυψη της ζήτησης για τα τεστ” γράφει ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία σπεύδουν να εργοδοτήσουν περισσότερο προσωπικό για να διενεργεί τα τεστ καθώς σχηματίζονται ουρές. Αλλού γράφει ότι ο καύσωνας θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στα εγκαίνια του Υποβρύχιου Μουσείου Γλυπτικής Αγίας Νάπας.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθηνά Αρσαλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: