Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ο μεγάλος αριθμός των νοσηλευομένων στις εντατικές από τη νόσο COVID-19, η αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, η ρητορική της τουρκικής πλευράς για το Βαρώσι, η ακύρωση κρατήσεων σε ξενοδοχεία από Ρώσους τουρίστες λόγω των νέων προϋποθέσεων και οι σημαντικές επενδύσεις από καναδική εταιρεία στη Λάρνακα, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στους στις εφημερίδες της Τετάρτης.

Στα πρωτοσέλιδα προβάλλονται επίσης οι καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Ελλάδα, η σύσκεψη αρχηγών στη Βουλή για την κρατική χορηγία των κομμάτων, οι πληροφορίες για συνάντηση ηγετών στη Νέα Υόρκη και ο καύσωνας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πόλεμος νεύρων από Τατάρ για Βαρώσι» γράφει ότι τα βάζει και με τον Πούτιν το ψευδοκράτος, ενώ ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος Πρόεδρος λόγω Βαρωσιού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καίγεται η Ελλάδα με ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα και τεράστιες ζημιές. Αλλού αναφέρεται σε μεγάλη πίεση στις ΜΕΔ με 40 διασωληνωμένους.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εμβολιασμός με κοινή λογική, διευθέτηση 50.000 ραντεβού», γράφει ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον των πολιτών όλων των ηλικιών για εμβολιασμό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύσκεψη αρχηγών σήμερα στη Βουλή για την κρατική χορηγία των κομμάτων για το 2021. Αλλού γράφει ότι όχι σε αίτημα του Αντρέι Ντάσιν, να δοθεί άδεια οπλοφορίας και σε Ρώσο φύλακά του, είπε η Επιτροπή Ασφάλειας της Αστυνομίας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Γεμίζει εντατικές η Δέλτα», αναφέρεται σε αυξημένο αριθμό βαριά νοσούντων με κορωνοϊό με την πλειοψηφία να είναι μεταξύ 40 και 60 ετών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνωστισμό πριν από τον εμβολιασμό, με 1.800 παιδιά από 12-15 να έχουν διευθετήσει ραντεβού για να εμβολιαστούν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι “ψήνουν” συνάντηση των ηγετών στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, φωνάζουν οι ξενοδόχοι», γράφει ότι ακύρωσαν κρατήσεις οι Ρώσοι μετά τη μείωση ισχύος του Cyprus Flight Pass. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πύρινη κόλαση στην Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι «δεν θα δεχτούμε ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων», με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στην DP World Limassol.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φόβοι ότι οι Ρώσοι μπορεί να ακυρώσουν ταξίδια», γράφει ότι οι ξενοδόχοι στην Αμμόχωστο αναφέρουν ότι το νέο τεστ επτά ημερών κάνει τους τουρίστες να αναβάλλουν ταξίδια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εννιά άτομα  αντιμετωπίζουν ποινικές υποθέσεις για την επίθεση στο Sigma. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος στοχεύει να γίνει εμβολιαστικό κέντρο για την ναυτιλία.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή»  στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα», αναφέρεται σε σχέδια για δύο ξενοδοχεία και ένα συγκρότημα διαμερισμάτων από την καναδική εταιρεία Solar Hospitality. Αλλού γράφει ότι σε καμίνι 44 βαθμών ψήνεται σήμερα η Κύπρος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στο κόκκινο βρίσκονται οι κρατήσεις Κυπρίων στα ξενοδοχεία για το Πάσχα του καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: