Οι Αρχηγοί Επιτελείων στις Ε.Δ. σε σύσκεψη: Μεγιστοποίηση ετοιμότητας για τις πυρκαγιές

Άνδρας περπατάει ανάμεσα σε καμένα στην φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙ




Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη συμμετοχή των αρχηγών των επιτελείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε η μεγιστοποίηση της ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν στα σώματα ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Έως τώρα έχουν διατεθεί όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα της πολεμικής αεροπορίας όπως και όλα τα ιπτάμενα μέσα που προβλέπονται από τα επιχειρησιακά σχέδια διαχείρισης κρίσης δηλαδή ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες διατάχθηκε ετοιμότητα διαθέσεις και επιπλέον εναέριων μέσων από τις ένοπλες δυνάμεις.

Σε ό,τι αφορά το νομό Αττικής έχουν διατεθεί τμήματα Δευκαλίωνα με όλα τα διαθέσιμα μέσα καθώς και τέσσερα ερπυστριοφόρα του μηχανικού. Για τις στρατιωτικές μονάδες Αττικής και Βοιωτίας, Δόθηκε εντολή για συγκρότηση 50 ατόμων ανά μονάδα τα οποία θα διατεθούν αναλόγως με τις ανάγκες και όπου κρίνουν οι επικεφαλής τους.

Για όλη την Ελλάδα αυξάνονται τα περίπολα ακόμη και τη νύχτα με χρήση θερμικών Κάμερον κέντροουν πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και όχι μόνο για τον εντοπισμό τυχόν πυρκαγιών. Τον συντονισμό αναλαμβάνει το εθνικό κέντρο Επιχειρήσεων Σε συνεργασία με την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας και το πυροσβεστικό σώμα.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η Τουρκία “ανταποδίδει” τη δέσμευση βοήθειας της Αθήνας με 13 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: