Οι Αμερικανοί θα λάβουν μέρος στη νέα τριμερή της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ, αποκάλυψε ο Πάιατ

FILE PHOTO: Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ (Δ) στην Άσκηση «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21» στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης (ΠΒΑΞ), η οποία περιλάμβανε συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων, Ξάνθη, Δευτέρα 24 Μαΐου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Τη νέα 3+1 -με τη συμμετοχή και των Ηνωμένων Πολιτειών- τριμερή συνάντηση της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ προανήγγειλε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερουσαλήμ η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ισραήλ Γαΐρ Λαπίντ.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα επόμενα βήματα για την ενίσχυση της συνεργασίας στην πολιτική προστασία, η κλιματική αλλαγή και η καταπολέμηση πανδημίας καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Με δική του ανάρτηση στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, ο Αμερικανός πρέσβης που ήταν από τους πρώτους εισηγητές αυτού του σχήματος (3+1), έγραψε με αφορμή μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια τα εξής, ομιλώντας μάλιστα για δημοκρατικούς φίλους και συμμάχους, αναφερόμενος στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ:

Ένα καλό μενού εδώ και για την επόμενη 3+1 με τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετέχουν σε αυτήν την ομάδα δημοκρατικών φίλων και συμμάχων.

Στη δική του ανάρτηση ο κ. Δένδιας έγραψε:

Τριμερής συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ, Yair Lapid και της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη. Συζήτηση για τα επόμενα βήματα ενίσχυσης της συνεργασίας σε πολιτική προστασία, κλιματική αλλαγή και καταπολέμηση πανδημίας, καθώς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ότι τριμερή συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και την υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Καρίν Ελχαράρ πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Δένδιας τόνισε τη σημασία της ενεργειακής συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Και η ενέργεια στην τριμερή των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. *Δένδιας : συνεργασία στις Ανανεώσιμες Πηγές και τη Διασυνδεσιμότητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: